SİVAS (AA) - Sivas'ın Ulaş ilçesinde yaklaşık 22 aydır haber alınamayan kişiye ait olduğu değerlendirilen kafatası ve kıyafetler bulundu. 

Tecer Dağı mevkisinde mantar toplayan çobanlar, Kaçak Mezrası yakınlarında erkek kıyafetleri buldu. İlçede yaklaşık 22 ay önce Hasan Benli'nin (90) kaybolmasından haberdar olan çobanlar, durumu telefonla aradıkları Benli'nin çocuklarına bildirdi. 

Bölgeye gelen Benli'nin çocukları, kıyafetlerin babalarına ait olduğunu teşhis ederek jandarmaya haber verdi. Jandarma ekipleri bölgede yaptıkları incelemede kıyafetlerin yaklaşık 200 metre ilerisinde ise Benli'ye ait olduğu değerlendirilen kafatası buldu. 

Benli'nin çocuklarından alınan kan örneklerinin ve bulunan kafatasının inceleme yapılmak üzere adli tıp kurumuna gönderileceği öğrenildi. 

- Olay

 Kervansaray köyü Kaçak mezrasındaki bir akrabasının cenazesine gitmek üzere yola çıkan Hasan Benli'den 21 Eylül 2013 tarihinden itibaren haber alınamamış, Benli'nin kaybolduğu bölgede Sivas Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ve jandarma ekipleri ile vatandaşların yaptığı arama çalışmaları sonuç vermemişti.