SİVAS (AA) - Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından Sivas'a gönderilen 9 ambulans törenle hizmete girdi. 

112 Komuta Kontrol Merkezi bahçesinde düzenlenen törende konuşan Vali Yardımcısı Ömer Kalaylı, sağlık hizmetlerinin nitelik ve nicelik bakımından geliştiğini söyledi.

Sivas'ta sağlık alanında yapılan yatırımların vatandaşların memnuniyetini ve hizmet kalitesini artırdığını belirten Kalaylı, "Bunu hepimiz fark ediyoruz ve görüyoruz. Sağlığa ayrılan bütçe giderek artmakta, vatandaşlarımız her şeyin en iyisini hak ediyor" dedi. 

Sivas'ın büyük bir coğrafyaya sahip olduğuna dikkati çeken Kalaylı, "Sivas coğrafi açıdan Türkiye'nin ikinci büyük ili ve hizmet götürmek, hizmet sunmak oldukça zor, 2 bine yakın yerleşim yeri var. Acil sağlık hizmetlerinin de tüm vatandaşlarımıza ulaşılabilir olması lazım. Bu bakımdan acil sağlık hizmetleri istasyon sayımız artırıldı" diye konuştu. 

Asılsız ihbarların hizmetin sunumunu güçleştirdiğini vurgulayan Kalaylı, şunları kaydetti:

"Asılsız ihbarlar yüzünden zaman kaybı ve acil ulaşmamız gereken insanlara ulaşmakta aksamalar yaşanıyor. Bu konuda vatandaşlarımızdan dikkat bekliyoruz, inşallah bu konuda daha duyarlı olurlar. Hedefimiz zor durumda olan ve acil müdahale gerektiren vatandaşımıza standart olarak en kısa süre içerisinde ulaşabilmek. Bu konuda çalışma yapan sağlık personelimize teşekkür ediyorum."

İl Sağlık Müdürü Adil Kaya da 9 yeni ambulans ile kentteki ambulans sayısının 73'e yükseldiğini, araç filosuna katılan yeni ambulanslarla hizmete erişilebilirliği kolaylaştırmayı hedeflediklerini belirtti. 

Teknik donanımlı ve yol vermeyen araçların plakalarının tespit edilmesini sağlayan kamera sistemi de bulunan ambulanslar dua edilmesinin ardından hizmete sunuldu. Ambulanslardan 4'ünün merkezdeki, diğerlerinin ise Suşehri, Doğanşar, Kangal, Şarkışla ve Gemerek acil sağlık hizmet istasyonlarında kullanılacağı kaydedildi. 

Törene, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın, Halk Sağlığı Müdürü Levent Sağlam, 112 Acil Servis Başhekimi Bilal Şahin ve sağlık çalışanları katıldı.