SİVAS (AA) - Sivas E Tipi Kapalı Cezaevi'nde, mahkum eşi tarafından özel odada meyve bıçağıyla boğazı kesilerek, öldürülen kadının cenazesi Malatya'ya gönderildi.

Cinayet suçundan hükümlü eşi Metin A. (29) tarafından öldürülen Leyla A'nın Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi morgundaki otopsi işlemleri tamamlandı. Yakınları Leyla A'nın cenazesini Malatya'ya götürdü.

Öte yandan eşini öldürdükten sonra aynı bıçakla bileklerini kestiği belirtilen Metin A, Numune Hastanesindeki tedavisinin ardından Sivas E Tipi Kapalı Cezaevi'ne götürüldü.

Leyla A. ve Metin A. çiftinin 2005 yılında evlendiği ve 3 çocukları olduğu öğrenildi. 

Şanlıurfa'da yaklaşık 5 yıl önce amcasının oğlunu öldüren Metin A'nın 16 yıl hapis cezasına çarptırılmasının ardından Leyla A'nın çocuklarıyla eşinin Elazığ'da kalan ailesinin yanına yerleşerek orada yaşamaya başladığı öğrenildi.

Metin A'nın, Şanlıurfa'dan Ankara'ya bir süre önce de Sivas E Tipi Kapalı Cezaevi'ne naklinin yapıldığı öğrenildi. Leyla A'nın kayınbabası İsmet A. ve 3 çocuğuyla dün eşini ziyarete geldiği, toplu görüşmenin ardından çiftin özel odaya geçtiği belirtildi.

 

- Yönetmelik

"Ceza İnfaz Kurumlarında Bulundurulabilecek Eşya ve Maddeler Hakkında Yönetmeliğin Koğuş, Oda ve Eklentilerinde Bulundurulabilecek Kişisel Eşya, Gıda, Tıbbi Malzeme ve Diğer İhtiyaç Maddeleri" başlıklı bölümünde, "Koğuş, oda ve eklentilerinde, her hükümlü için kantinden temin edilmek şartıyla bir adet uç kısmı sivri olmayan on santimetre uzunluğunda bıçak, plastik veya yumuşak metalden imal edilmiş çatal, yemek ve çay kaşığı, 0,50 milimetre kalınlığında iki adet metal yemek tabağı ve ikişer adet cam su bardağı ile çay bardağı ve tabağı bulundurulabilir" ifadesi yer alıyor.

Sivas E Tipi Kapalı Cezaevi'nde mahkum Metin A, dün, ziyaretine gelen eşi Leyla A'yı özel odada meyve bıçağıyla boğazını keserek öldürmüştü.