SİVAS (AA) - Sivas'ta, 51. Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında Ziyabey Yazma Eser Kütüphanesi Müdürlüğünce kitap tanıtım sergisi açıldı. 

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Merkezi Kafeterya'da el yazması eserlerin yer aldığı serginin açılışını yapan Vali Alim Barut, üniversitelerin bilim ocağı olduğunu söyledi.

Üniversitelerin bilginin üretildiği ve halkın hizmetine sunulduğu yerler olduğunu ifade eden Barut, "Gençlik demek, gelecek demek. Kitap, bilginin kaynağı, medeniyetlerin en güzel göstergesidir. İlim, gelecek ve kitabı bir araya getiren bu sergiyi açmaktan mutluluk duyuyorum. Gençlerimizi bir anlamda tarihe ışık tutan bu eserlerden faydalanmaya davet ediyorum" dedi. 

Ziyabey Yazma Eser Kütüphanesi Müdürü Cemal Karaca ise sergiyi üniversite de açmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, sergilenen eserler arasında, 800 yıllık Kur'an tefsiri (Kur'an'ın surelerini açıklayan eser) ve ceylan derisi üzerine Süryanice yazılmış, bin yıllık olduğu düşünülen İncil'in de bulunduğunu söyledi.

Kurumların elinde bulunan yazma eserlerin kanunen Yazma Eser Kütüphanesine devredilmesi gerektiğini belirten Karaca, bu konuda ilgili kurumlara yazı gönderdiklerini ifade etti. 

Özel fanusta sergilenen Kur'an tefsiri ve İncil, üniversite öğrencilerinden ilgi gördü. 

Vali Barut ve beraberindekiler, açılışının ardından sergideki eserleri inceledi. Serginin yarın da ziyarete açık kalacağı belirtildi.

Açılışa, Sivas Belediye Başkan Vekili Erdal Karaca, Cumhuriyet Başsavcısı Murat İrcal, CÜ Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık ve diğer yetkililer katıldı.