SİVAS (AA) - Sivas'ın Suşehri ilçesinde, Anadolu Selçukluları ile Moğollar arasında 1243 yılında yapılan Kösedağ Savaşı'nda şehit düşenler anıldı.

Çataloluk Köyü Muhtarlığı ve Çataloluk Köyü Derneği tarafından düzenlenen etkinlik kapsamında vatandaşlar, Kösedağ'ın 3050 metre rakımlı zirvesine tırmandı.

Vatandaşlar burada, Köse Süleyman'ın türbesini ziyaret ederek, şehitler için dua etti.

Dağın Haklıyurt mevkisindeki programda ise Kuran-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif okundu, vatandaşlar tarafından kesilen kurbanların etleri pişirilerek etkinliğe katılanlara ikram edildi.

Suşehri İl Genel Meclisi Üyesi İdris Yazıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yıllardır süregelen geleneklerini her yıl burada dualarla gerçekleştirdiklerini söyledi.

Yazıcı, "Özellikle yurt içi ve yurt dışından sadece bu etkinlik için misafirlerimiz geliyor. Şu anda burada etrafı karlı olan bu bölgede üşümemize rağmen şehitlerimizi yad ediyoruz" dedi.

Çataloluk Köyü Derneği Başkanı Murat Özdemir ise "Selçuklu ordusunun yenilgiye uğradığı bu savaş, bizler  için de önemliydi. Bizler de o insanların torunları olarak, ecdadımızın şehit düştüğü bu topraklardaki geleneğimizi yaklaşık 800 yıldır sürdürüyoruz" ifadesini kullandı.