SİVAS (AA) - Sivas'ta domuz gribi şüphesiyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Mustafa Atar'ın dayısı Kurban Çelik, "Basit bir gribal enfeksiyon denildi ve iğne ilaç tedavisiyle iyi olacağını söylediler" dedi.

Atar'ın Gülyurt Mahallesi'ndeki evinin önünde basın mensuplarına açıklama yapan Çelik, yeğeninin rahatsızlığı nedeniyle kentteki özel bir hastaneye başvurduğunu söyledi.

Özel hastanenin acil servisinde Atar'a iğne ve ilaç verildiğini belirten Çelik, "Basit bir enfeksiyon diye eve gönderdiler" dedi.

Tedavi sürecinde yeğeninin iyileşmediğini dile getiren Çelik, "Herhangi bir şikayeti yoktu, sadece muayeneye götürdük. Basit bir gribal enfeksiyon denildi ve iğne ilaç tedavisiyle iyi olacağını söylediler. Aynı hastanede iğnelerimizi sabah akşam vurdurduk. Ateşi 40-42 dereceden aşağıya düşmedi" diye konuştu.

Çelik, şunları söyledi:

"5-10 günümüzü orada heba ettik. Akabinde üniversiteye (Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi) götürdük. Üniversitede, akciğerinin tamamının tahriş olduğu, yarısının çalışır vaziyette olduğu, oksijen destekli yaşam ünitesinde yaşatıldığını söylediler. Daha sonra da cenazemizi aldık. Hastaneden ölüm sebebiyle ilgili kararı bize bildireceklerini söylediler. Şifahen söyledikleri teşhisler, bizi endişelendirecek vaziyette. Ölüm sebebini belirten kararı aldığımızda, dosyamız elimize geçtiğinde gerekli hukuki süreci başlatmayı düşünüyoruz. Acı bir kaybımız oldu."

Sivas'ta bir özel güvenlik şirketinin sahibi Mustafa Atar (39), domuz gribi şüphesiyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmişti.