SİVAS (AA) - Sivas'ta vücudunun yarısı kamyonun tekerinin altında kalan ve ekiplerce kriko yardımıyla kurtarılan 6 yaşındaki Yusuf Durmaz'ın tedavisi sürüyor.

Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Ortopedi Servisi'nde tedavisi devam eden anaokulu öğrencisi Yusuf Durmaz'ın leğen ve uyluk kemiğinde kırık, bazı kaslarında ise zedelenme tespit edildi. Durmaz'ın iki bacağının 15 gün boyunca askıda kalacağı öğrenildi.

Sağlık durumu iyi olan Yusuf Durmaz, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Oyun oynarken kamyonun altında kaldım, çok korktum" dedi.

Kaza anında Durmaz'ı sırtını sıvazlayarak sakinleştirmeye çalışan ambulans şoförü İlker Hoşcan da "Olay yerine gittiğimizde Yusuf, tekerin altındaydı. Kalça kısmına kadar teker gelmişti. Çok üzücü bir olaydı. Olay yerine ilk vardığımızda sürekli olarak Yusuf'u sakinleştirmeye, cesaret vermeye çalıştım. İtfaiyenin gelmesini bekledim. İtfaiye ekiplerinin gelmesiyle Yusuf'u çıkardık" diye konuştu.

Yusuf'u ziyarete geldiğini ve iyi olduğunu görünce çok sevindiğini dile getiren Hoşcan, "Yusuf bizi çok korkuttu. İyi olduğunu görünce mutlu olduk. Allah ailesine bağışladı" dedi.

Çocuğun babası Fahrettin Durmaz ise oğlunun sağlık durumunun iyi olduğunu belirtti.

Sivas'ta, dün vücudunun yarısı kamyon tekerleğinin altında kalan 6 yaşındaki Yusuf Durmaz, şoförün durumu fark ederek durmasının ardından, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, itfaiye ve sağlık ekiplerinin çalışmaları sonucu kriko yardımıyla kurtarılmıştı.