SİVAS (AA) - Sivas İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünün Deprem Haftası dolayısıyla bir okulda gerçekleştirdiği "bina tahliye tatbikatı" başarıyla yapıldı.

Sivas Fen Lisesinde, AFAD öncülüğünde Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE), 112 Acil Servis ekiplerinin ve öğrencilerin katılımıyla düzenlenen tatbikatta gerçeği aratmayan görüntüler ortaya çıktı.

Senaryo gereği, kent merkezinde meydana gelen deprem sonrasında bir okulda yangın çıktı. İlk olarak olay yerine gelen AFAD ekipleri, yangına müdahale ettikten sonra okula girip, deprem sonrasında yaralanan öğrencileri dışarı çıkarttı.

Daha sonra AFAD ekiplerinin üst katlardan makara sitemi ve halat yardımıyla yaralı indirdiği tatbikatta, yaralanan öğrenciler, 112 Acil Servis ekiplerince hastaneye sevk edildi.

Afet ve Acil Durum İl Müdürü Nazif Ekinci, tatbikat sonrasında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Deprem Haftası kapsamında temel afet bilinci eğitiminden sonra bina tahliye tatbikatı gerçekleştirdiklerini söyledi.

Ekinci, doğal afetlerde yaşanan zorluklara değinerek, "Tatbikatta gördüğümüz gibi afet gerçeği de her zaman zor, ortam zor ama ekiplerimizle birlikte öğrenciler de ayak uydurarak başarılı bir tatbikat gerçekleştirdik" dedi.

Tatbikat hakkında bilgi veren Ekinci, "Örnek olarak yaptığımız bu tahliyede 1 dakika 23 saniyede okulumuzu tahliye ettik. Senaryo gereği yaralanan öğrencilerin dışarıya taşınmasıyla birlikte toplamda 2 dakika 30 saniye süreyle tahliye yapıldı. Bu da iyi bir zamanlama" diye konuştu.