SİVAS (AA) - Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın ve AK Parti Sivas Merkez İlçe yönetiminden bir grup partili, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu hakkında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik ifadeleri nedeniyle suç duyurusunda bulundu.

Aydın, Sivas Adalet Sarayı önünde yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanlığının, sadece bir şahsın makamı gibi algılanmaması gerektiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın vatandaşların yüzde 50'sinden fazlasının oyla seçtiği bir kimlik ve şahsiyet olduğunu belirten Aydın, "Siyasette eleştiri elbette olacaktır. Bu eleştiriler hiç bir zaman, toplumun huzurunu bozacak, kişilerin şahsiyetine uzanacak ve onları toplum nezdinde itibarsızlaştırmayacaktır. Ahlaki değerlerden yoksun, kötü örnek olan, siyasetin çıtasını aşağı çeken eleştirileri biz eleştiri olarak kabul etmiyoruz" ifadesini kullandı.

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ahmet Kuzu da teşkilat olarak suç duyurusunda bulunduklarını belirtti.

Kuzu, üyelerin de Kılıçdaroğlu'nu suç duyurusunda bulunmak istediklerini dile getirerek, "Biz de arkadaşlarımızın bu isteğini, toplu halde bu şikayet dilekçelerini vermelerini sağlayacağız" dedi.