SİVAS (AA) - Sivas'ta şehir içi toplu taşıma yapan halk otobüsü şoförlerine yönelik eğitim semineri düzenlendi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, toplu taşımada vatandaşların daha rahat hizmet alabilmesini sağlamak amacıyla özel halk otobüsü şoförlerine yönelik eğitim faaliyetleri devam ediyor.

Bu kapsamda Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde Sivas Belediyesi öncülüğünde İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Cumhuriyet Üniversitesi, İl Halk Eğitim Merkezi ile Şoförler ve Otomobilciler Odasının katkılarıyla 3 gün sürecek eğitim programı düzenlendi.

Sivas Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın, seminerin açılışında yaptığı konuşmada, bu tür programlar sayesinde şoförlerin vatandaşlarla daha iyi diyalog kuracaklarını belirterek, "Herkesin özel hayatında sorunları olabiliyor, önemli olan bu sorunları çalışma hayatına yansıtmamasıdır. Bizler bu yüzden eğitimleri önemsiyoruz. Alacağınız sertifikalar ise Türkiye’nin her yerinde geçerli olacak. Sizler ve vatandaşlarımız adına olumlu olacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Toplu taşımadan sorumlu belediye başkan danışmanı Erdoğan Yuvacı ise çeşitli kurumların iş birliğiyle periyodik olarak gerçekleştirilen bu eğitim seminerleri sonunda verilen sertifikaların Avrupa Birliği’ne uyum sürecinde zorunlu olduğunu belirtti.

Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Şaban Yalman da eğitimi önemsediklerini kaydetti.

Seminerde otobüs şoförlerine, protokol kuralları, diksiyon, davranış hukuku ve engelliler ile iletişim gibi başlıklar altında eğitimler verilecek. Programların sonunda ise sınavı başarıyla geçen şoförler sertifika almaya hak kazanacak.