SİVAS (AA) - Sivas'ta, "Kadı Burhaneddin Yılı" etkinlikleri kapsamında Sivas Valiliği himayesinde, Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla 6. Sultanşehir Kültür ve Kardeşlik Gecesi düzenlendi.

Sivas Fasıl Heyeti Aşıklar ve Halk Oyunları Derneği (SİFAHOD) Başkanı Ahmet Ayık, "Kardeşlik aynı anne babadan olma değil, insanların gönül gönüle yaşamasıdır. Kültür ve zenginliğinin varoluşu sevginin saygının karşılığıdır" dedi.

Aşıkların deyişiyle başlayan programda, SİFAHOD Türk Halk Müziği Fasıl Heyeti Topluluğu kahramanlık türküleri seslendirdi. Mustafa Akpınar ve Meşk Musikisi Tasavvuf ve Semazen ekibi semah gösteri sunarken, ilahiler okundu. Sırrı Dem Topluluğu ve Bahar Doğan deyişler söyledi.

Gecede, Kırşehir Kültür ve Turizm Müdürlüğü Neşet Ertaş Ustalar ve Oyun Topluluğu Kırşehir yöresine ait besteler seslendirerek, kaşık oyunu oynadı.

Programa, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Bektaş Arslan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kadir Pürlü, Cem Vakfı Başkanı Ali Dağ ve vatandaşlar katıldı.