KAYSERİ (AA) - Kayseri Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Baki Gümüşoluk ve yönetim kurulu üyeleri 1-7 Mart Muhasebe Haftası etkinlikleri kapsamında Kayseri Valisi Orhan Düzgün ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'i ziyaret etti.

Vali Düzgün, ziyaretten dolayı memnuniyetini ifade ederek, bütün oda mensubu çalışanların haftasını kutladığını belirtti.

Geçen hafta kutlanan Vergi Haftası’nı hatırlatan Düzgün, vergi memurluğu ile mali müşavirliğin birbirine çok yakın meslekler olduğunu ve mali müşavirler ile muhasebecilerin mükelleflerle devlet arasında bir köprü vazifesi gören önemli meslek grupları içerisinde yer aldığını ifade etti.

Kayıtların sağlıklı yapılması, şirketlerin sürekliliklerinin olması bakımından muhasebecilik ve mali müşavirliğin son derece önemli olduğunu vurgulayan Düzgün, şunları kaydetti:

"Sağlam bir şekilde işlerini yürüten, işletmelerine devam eden şirketlerin hem karlılıkları artar hem de kamuya, istihdama, ekonomiye katkıları da o ölçüde yüksek olur. Bundan sonraki günlerin hem ilimizin hem de ülkemizin ekonomisinin daha iyi ve canlı olacağı, sizlere daha fazla iş düşeceği günler olması temennisiyle sizlerin haftasını tebrik ediyorum."

Daha sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik'i ziyaret eden Gümüşoluk, amaçlarının hem sorunlarını dile getirmek hem de faaliyetlerini duyurmak olduğunu belirtti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de muhasebeciliğin toplumun tüm kesimini ilgilendiren bir meslek dalı olduğuna işaret ederek, şöyle konuştu:

"Bir resmi kurum da olsa, bir ticaret erbabı ya da şirket de olsa muhasebe ile işi olmazsa olmaz. Yani herkesin bu sektörle işi mutlaka olur. O yüzden ayrı bir önemi var. Hükümetimizin yaptığı bazı çalışmalar sizi bir hayli rahatlattı. Özellikle kayıt altına alınması, kayıt dışı eleman çalıştırılması ve kayıt dışı gelir elde edilmesinin önüne geçilmesi sizin işinizi kolaylaştırdı. Ayrıca elektronik ortama geçilmesi, e-fatura ve e-defterin devreye alınması sizleri rahatlatacak ve kamu açısından da kontrolü kolaylaştıracak."