Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, vatandaşları yangın ve karbonmonoksit gazı zehirlenmelerine karşı bilinçlendirmek için “Mobil Eğitim Timi” kurdu.

Kış mevsiminin gelmesiyle artış gösteren yangın ve karbonmonoksit gazı zehirlenmelerini en aza indirmeyi amaçlayan uygulama kapsamında, özellikle kentin risk altındaki mahalleleri seçildi. Kapı kapı dolaşarak halka, sobaların kurulması, kömürün doğru yakılması ve zehirlenme esnasında yapılacak ilk yardım hakkında bilgi veren eğitim timi, ayrıca bilgilendirici broşürler de dağıttı. Uygulamadan oldukça memnun kalan vatandaşlar, başta Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin olmak üzere, emeği geçenlere teşekkür etti.

7-24 SAAT HİZMET

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Cafer Yılmaz, konuya ilişkin, vatandaşların can ve mal güvenliğini en iyi şekilde sağlamak için itfaiye teşkilatının 7-24 görev başında olduğunu söyledi.

Mobil Eğitim Timi ile yangın ve karbonmonoksit zehirlenmelerini en aza indirerek, vatandaşları bilinçlendirmeyi hedeflediklerini vurgulayan Yılmaz, “Bu tim, sürekli halkın içinde olacak ve kapı kapı dolaşarak hemşehrilerimizi bilgilendirecek” dedi.

Yılmaz, eğitim timinin işe yaradığını belirterek, uygulamayı yaygınlaştırmayı planladıklarını sözlerine ekledi.