Bartın Toplum Gönüllüleri ve Bartın Hayvanları Koruma Derneği tarafından sokak hayvanları için barınak yapılıyor.

Bartın Toplum Gönüllüleri ve Bartın Hayvanları Koruma Derneği sokak hayvanlarını soğuktan koruma çalışmaları kapsamında bir projeye daha başladı. Bartın Üniversitesi öğrencilerinin de aralarında bulunduğu Bartın Toplum Gönüllüleri üyeleri tarafından sokak kedileri için 15 adet yalıtımlı malzemeden ev yapıldı. Yapılan barınaklar hayvanların soğuktan korunması için yapılan kedi evleri, kentte sokak kedilerinin ihtiyaçlarının karşılanması için de önemli bir adım oldu.

Konu hakkında bir açıklama yapan, Bartın Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Nevaz Küçükekşi, "Yavru kedilerin sokaklarda yaşayamadıklarını, öldüklerini biliyorduk. Çok kedi olan yerlere ve kedi besleyen kişilere bahçelerine böyle evler yapıp koymak istedik. Biz bunu yapmayı düşünürken üniversitedeki Tolum Gönüllüleri ve Genç Haytap üyeleri bize bir çalışma yapacağız dediler. Biz de hemen malzeme araştırdık. 15 tane ev yapmak için balık sandıkları aldık. Çalışmamız bittikten sonra da talep eden kişilere bahçelerine balkon altlarına koymak için bunları vereceğiz. Bu üşütmeyen malzeme, bunun için de hayvanların üşümeyeceğini düşünüyoruz. Yalıtımlı bir madde rahat ederlerse randıman alırsak çoğaltacağız" dedi.

Sokak hayvanları için yaptıkları barınaklar hakkında bilgi veren Toplum Gönüllülerinden Cansu Paklar, "Önce biz dedik ki kedi barınakları yapalım dedik. Hayvan barınakları yapalım ki hayvanlar soğuktan korunsun istedik. Daha sonra Genç Haytap’daki arkadaşlarla iletişime geçtik. Nevaz hanım da bize yardımcı oldu. Bu konuda 3 gündür bu proje üstünde çalışıyoruz. Hayvanlar için faydalı olacağını düşünüyoruz" diye konuştu.