Sinop’ta öğrenciler sokak hayvanları için kermes düzenledi ve biriktirdikleri harçlıklarını Sahipsiz Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği’ne bağışladı.

Sinop İstiklal Ortaokulu ve Eğitim Programları Evrensel ve Kültürel Aktiviteler Derneği (EPEKA) tarafından düzenlenen kermeste konuşan Sahipsiz Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği Üyesi İrem Ebru Kuru, "Beş gün devam edecek kermesimizde el işleri, ikinci el eşya satışları ve yiyecek içecek satışları bulunmaktadır. Öğrencilerimizin yardıma muhtaç hayvan gördüklerinde yemek verip, su verip onları koruma altına alacaklarından kesinlikle eminim. Böyle bir nesil yetiştirdiğimiz için çok mutlu oldum. Onlara çok teşekkür ediyorum" dedi.

İstiklal İlköğretim Okulu Fen Bilgisi Öğretmeni Şener Peker ise, "Bu çalışmayı öğrencilerimizle beraber olgunlaştırdık. Daha önce hayvan barınaklarına ziyaretlerimiz de olmuştu. Böyle bir şey yapalım, dediler. Beraber sınıf sınıf bir etkinlik içerisine girdik" diye konuştu.

Harçlıklarını biriktirip bağışta bulunan çocuklar da, "Bunu yaptığımız için mutluyuz. Hayvanları ve doğayı koruyalım" çağrısında bulundu.