KAYSERİ (AA) - Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından kışın yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanları için vatandaşlara 1,5 ton mama ve yem dağıtıldı.

Büyükşehir Belediyesi Spor Etkinlikleri AŞ yetkilileri, Cumhuriyet Meydanı'nda açtıkları stantta paketlenmiş haldeki kedi, köpek maması ile kuş yemlerini ücretsiz olarak vatandaşlara verdi.

Anadolu Harikalar Diyarı'nın maskotu olan gelengilerin de katıldığı dağıtıma vatandaşlara yoğun ilgi gösterdi.

Özellikle çocuklar, sokak hayvanlarına vermek için mama ve yem almak için sıraya girdi.

Büyükşehir Belediyesi Spor Etkinlikleri AŞ Genel Müdürü Ali Üstünel, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, içinde bulunulan kış mevsiminin şartlarından dolayı sokak hayvanlarının yiyecek bulmakta zorlandıklarını dile getirdi.

Üstünel, hem sokak hayvanlarına karşı vatandaşları bilinçlendirmek, duyarlılıklarını artırmak hem de hayvanların aç kalmalarının önüne geçmek için bu etkinliği düzenlediklerini söyledi.

Yaklaşık 1,5 ton yiyecek dağıttıklarını anlatan Üstünel, "Sokak hayvanlarının da bizler kadar yaşam hakkı var. Yaşamlarının devamı için bizim desteğimize ihtiyaçları var. 200 gram paketlere mama ve yiyecekleri hazırladık, ücretsiz olarak dağıtıyoruz. Vatandaşların ilgisi güzel. İnşallah sokak hayvanlarının yaşam standartlarının daha da iyileştirilmesini sağlarız" diye konuştu.