KAYSERİ (AA) - Kayseri'de, Kökbir Gençlik ve Spor Kulübü üyesi üniversite öğrencilerinin, Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı dolayısıyla, sokakta sergilediği oratoryo ve tramvayda okudukları şiirleri vatandaşlar ilgiyle izledi.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki Bürüngüz Camii önünde bir araya gelen üniversite öğrencileri, vatandaşların meraklı bakışları arasında hazırladıkları "Özgürlük Ateşi" adlı oratoryoyu seslendirmeye başladı.

Oratoryoyu şiirler ve Çanakkale öyküleriyle zenginleştiren öğrenciler, kısa sürede yoldan geçen vatandaşların dikkatini çekmeyi başardı. 

Öğrencilerin, yaklaşık bir saat süren etkinlikte seslendirdiği, Çanakkale Türküsü de vatandaşları duygulandırdı.  

Kökbir Kültür-Sanat Komisyonu Başkanı Selman Ağtaş, etkinlik sonunda yaptığı konuşmada, bu yıl Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı olduğunu söyledi.

Gençler olarak Çanakkale Zaferi'ni salonlar yerine halkla birlikte meydanlarda anmak istediklerini ifade eden Ağtaş, etkinliğin amacına ulaştığına inandıklarını söyledi. 

Daha sonra, tramvaya binen öğrenciler, Mehmet Akif Ersoy'un "Çanakkale Şehitlerine" adlı şiiri ile Çanakkale Türküsü'nü  seslendirdi. 

Vatandaşlar, etkinliğin ardında öğrencileri duyarlılıklarından dolayı kutlayarak, teşekkür etti.