Yatağan Termik Santrali ve Yatağan Kömür İşletmesinin özelleştirilmesine karşı eylem yapan enerji ve maden işçilerinin iş yerlerindeki eylemi üçüncü gününe girdi. Eylemdeki işçilere Soma Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş. (SEAŞ) işçilerinden destek geldi.

Yatağan Termik Santrali ve Yatağan Kömür İşletmesi’nin özelleştirilmesine karşı eylem yapan enerji ve maden işçilerinin iş yerlerindeki eylemi üçüncü gününe girdi. 30 Kasım Pazar gününden bu yana iş yerlerini terk etmeme eylemi yapan işçilere, direnişlerinin üçüncü gününde Soma’dan destek geldi. İş yerlerinin giriş çıkışlarını iş makineleriyle kapatan işçilere Soma’dan TES İş Sendikası’na bağlı 45 işçi gelerek destek verdi.

Geçtiğimiz Mayıs ayında Türkiye’nin en büyük maden faciasının yaşandığı Manisa’nın Soma ilçesinden delen işçiler TES İş Sendikası Soma Şube Başkanı Bedri Demiraslan ile Yatağan’a gelerek işçilere destek verdi. Eylemlerini sürdüren Yatağan işçilerine hitaben bir konuşma yapan TES İş Sendikası Soma Şube Başkanı Bedri Demiraslan, “Haklı mücadelenizde her zaman yanınızdayız. Sizlere bu haklı davanızda destek veriyoruz ki Yatağan’da Soma olmasın, büyük acılar yaşanmasın. Sizin yaptığınız bu eylem sadece Yatağan’a, Muğla’ya değil tüm Türkiye’ye örnektir. Özelleştirme cinayettir, ucuz işçiliktir, güvencesizliktir. Soma 2 bin 831 madencimizin işten çıkarılması bunun en büyük örneğidir” ifadelerini kullandı.

TES İş Sendikası Soma Şube Başkanı Bedri Demiraslan’ın konuşması sık sık işçilerin attığı ‘Birlik mücadele zafer’ ve Silkele Yatağan düşecekler’ sloganlarıyla ile kesildi.