Manisa’nın Soma ilçesinde 13 Mayıs 2014 tarihinde meydana gelen maden faciasında şehit olan 301 madenci arasında bulunan Balıkesir’in Savaştepe ilçesindeki Sabahattin Aydın’ın 3 yaşındaki minik oğluna, ilçe yöneticileri tarafından sürpriz bir doğum günü ziyareti yapıldı.

İlçenin Cumhuriyet mahallesi Ulubatlı sokakta ikamet eden Aydın ailesi, aralarında İlçe Belediye Başkanı Turhan Şimşek, İlçe Emniyet Müdürü Ömer Altan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Levent Kaplan, Orman Bölge Şefi Mazhar Ulaş ve Madenciler Derneği Başkanı Zeki Özer’in de bulunduğu kalabalık bir grup tarafından ziyaret edildi.

YAŞ GÜNÜ PASTASI ÜZERİNDE AİLENİN FOTOĞRAFI

8 Yıl önce evlendikten hemen sonra Soma’daki kömür madenince çalışmaya başlayan ve yaşanan faciada hayatını kaybeden 36 yaşındaki Sabahattin Aydın’ın babası Yusuf, annesi Cemile ve hanımı Ayşe Aydın’a yeniden taziyeleri sunan heyet üyeleri, çocukları 3 yaşındaki Yusuf ve 7 yaşındaki Hilal’e aldıkları hediyeleri verdiler. Dedesi ile aynı ismi taşıyan minik Yusuf’un 3’ncü yaşına kutlayan misafirler, aldıkları elbiseleri giydirip ailesini ve kendisi kutlayarak hayırlı ömürler dilediler. Üzerinde Aydın ailesinin fotoğrafının yer aldığı pasta minik çocukla birlikte kesildi ve hep beraber yenildi.

“AİLELER, ÇOCUKLAR BİZE MADEN ŞEHİTLERİMİZİN EMANETİDİR”

Belediye Başkanı Turhan Şimşek, Soma’da yaşanan elim maden kazasında şehit olan 301 madenciden 36’sının Savaştepe ilçesinden olduğunu anlattı. Şimdiye kadar ihtiyaç duydukları her anda maden şehitlerinin ailelerinin yanlarında olmaya çalıştıklarını anlatan Başkan Şimşek, “Bu aileler, çocuklar bize maden şehitlerimizin emanetidir. Biz onları emanet olarak aldık. Her türlü ihtiyaçlarında, problemlerinde ve bize ihtiyaç duydukları her anda onların yanlarında olmaya söz verdik. Bu şehitleri geri getirmek elbette mümkün değil. Ancak bu çocuklarımız bizim geleceğimiz. Onların geleceğinde, kendimde bir eğitimci olarak onların eğitim alandaki ihtiyaçlarında sonuna kadar destek olacağım. Bu konuda maden derneğimiz de çok fedakârlık gösteriyor. Bu konuda yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür ediyoruz. İnşallah el birliği ile bu çocuklara sahip çıkacağız. Bunların geleceğini kurtarmak bizim vazifemiz. Ben bu vesile ile herkese teşekkür ediyorum. Bu kardeşlerimize bu çocuklarımıza geride kalanlara sabır diliyorum. Ölenlere de Allah’tan rahmet diliyorum. Allah mekânlarını cennet etsin” dedi.

ŞEHİT AİLESİNDEN TEŞEKKÜR

Sabahattin Aydın’ın babası Yusuf, annesi Cemile ve hanımı Ayşe Aydın ise; ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Devletin, ilçe yöneticilerinin ve madenciler derneğinin her zaman yanlarında olduğunu söyleyen aile üyeleri, çocuklarının yaş gününü unutmayan, hediyeler getirip şehitlerinin ruhunu şad eden misafirlere teşekkür ettiler.