Genç çiftçilere verilecek olan hibeler için başvurular bugün sona eriyor. Bakan Faruk Çelik'in açıkladığı müjdeli habere başvurular bugün sona eriyor.

30 bin liraya kadar verilecek olan hibe için başvurular bugün sona eriyor. Bu yıl 450 milyon lira bütçe ayrılan Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Programı kapsamında 13 Nisan’da başlayan başvurular bugün bitecek. Başvurular, “gencciftci.tarim.gov.tr” programından yapılacak.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, “Kırsal alandaki 18-40 yaş arası gençler müracaat edecektir. Toplam nüfusun yaklaşık yüzde 28’i kırsal alanda yaşamaktadır. Bununla birlikte bakanlığımız çiftçi kayıt sistemine kayıtlı 18-40 yaş aralığındaki çiftçi sayısı 330 bin 412’dir. Bu da ÇKS’ye kayıtlı toplam çiftçi sayısının yüzde 13,46’sını oluşturmaktadır” denildi.

Program kapsamında genç çiftçilere 30 bin TL hibe desteği verileceği vurgulanan tebliğde öne çıkan diğer hususlar ise şöyle:

Genç çiftçiler dikkat hibe desteğine başvurular bitiyor

Program 3 yıl süre ile uygulanmaya devam edecektir. Büyükbaş ve küçükbaş hayvan yetiştiriciliği, arıcılık, kanatlı, ipek böceği yetiştiriciliği, meyvecilik, seracılık ile tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği konularına destek verilecektir. Büyükbaş ve küçükbaş canlı hayvanlar TİGEM tarafından temin edilecektir. Bitkisel üretim projelerinde traktör ve bahçe traktörü hariç, proje ihtiyacı olan diğer makine ve ekipmanlar destekleme kapsamına alınmıştır. Su ürünleri üretimi projeleri yüksek maliyetli olması ve ruhsat alma işlemlerinin uzun sürmesi nedeniyle bu dönem program dışı tutulmuştur.
Yenimeram