YOZGAT (AA) - Yozgat'ın Sarıkaya ilçesindeki K1 Tipi Kapalı Cezaevi'nde mahkumlar için "Son Kuşlar" isimli tiyatro oyunu sahnelendi.

Devlet Tiyatroları ile Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü iş birliğinde yürütülen sosyal sorumluluk projesi kapsamında Sait Faik Abasıyanık'ın eserinden Aylin Tez'in sahneye uyarladığı "Son Kuşlar" isimli oyun, cezaevinin kütüphane salonunda mahkumlarla buluştu. 

Oyunun yönetmeni ve başrol oyuncusu Turgay Tanülkü, gazetecilere yaptığı açıklamada, 1981 yılından beri büyük cezaevlerinde tiyatro oyunları sahnelediğini ifade etti. 

Adalet Bakanlığı ve Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü arasında yapılan protokol çerçevesinde bu oyunla 223 cezaevinde 180 bin mahkuma ve 200 bin personele ulaşacaklarını kaydeden Tanülkü, amaçların mahkumların unutulmadığını göstermek olduğunu ifade etti. 

Tanülkü, "Tanımadığım insanların vergileri benim maaşımdır. Ben de cezaevlerindeki mahkumlarımızın ayaklarına kadar giderek sanatçılık görevimi yerine getiriyorum" diye konuştu. 

Yaklaşık 30 yıldır cezaevlerinde tiyatro oyunu sahnelediğini anlatan Tanülkü, şunları kaydetti:

"Bir gün ailesiyle cezaevindeki babasını ziyaret eden küçük bir kız çocuğu yanıma gelip elimden tuttu ve 'ben okumak istiyorum' dedi. Büyüyünce ne olmak istediğini sordum. Savcı olmak istediğini söyledi. Belli ki babasına olan özlemi gidermeye kısıtlı zaman yetmemiş. İşte o küçük çocuk hukuk fakültesini bitirdi. Şimdi sınavlarında da başarılı oldu önümüzdeki aylarda savcılığı onaylanacak. Şu anda mahkumlardan 'durumum yok, çocuğumu okutamıyorum', 'bana destek ol' diye mektuplar geliyor. Onlara destek vermeye çalışıyorum." 

Oyunu, Sarıkaya Kaymakamı Yasin Özcan, Cumhuriyet Savcısı Musa Erdem Altınhalka ile tutuklu, hükümlüler ve personel izledi.