ANKARA (AA) - Memur-Sen ve 79 basın meslek kuruluşu Ankara'daki terör saldırısına tepki gösterdi.

Memur-Sen, Ankara'daki terör saldırısını 81 ilde eş zamanlı basın açıklamalarıyla kınadı. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Son dönemde yoğunlaştırılmak istenen terör saldırılarını da terör örgütlerinin son çırpınışları ve yok oluş feryatları olarak görüyoruz. Bu çerçevede, terörü günlük hayatın parçası haline getirme çabalarına karşı, milletimizin tek yürek halinde terörü ve terör örgütlerini yeneceğine, bitireceğine olan inancımız tamdır. Milletimiz, devletle işbirliği içerisinde terörle mücadeleyi, özgürlük-güvenlik dengesini koruyarak kararlı bir şekilde sürdürecektir."

"Doğrudan Türk halkı hedef alınmaktadır"

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Karaca, federasyonu oluşturan 79 basın meslek kuruluşunun ortak bildirisini açıkladı.

Ortak bildiride, "Terörün bu eylemlerinde başkent Ankara'yı ısrarla seçmeye devam etmesi, Türkiye Cumhuriyeti'nin ve Türk halkının iç ve dış düşmanlarca doğrudan hedefe konulduğu anlamına gelmektedir. Ülkemizin güvenlikli olmayan ülkeler arasına alınmasını, toplumsal bir kaos ortamına girilmesini, sosyal ve ekonomik anlamda krizler yaşamasını ve son tahlilde devletin sarsılıp yok olmasını isteyen şer güçlere karşı, kayıtsız şartsız ve her zamankinden çok daha güçlü bir şekilde birlik beraberlik içinde olunması gereken günleri yaşamaktayız" ifadeleri kullanıldı.