YOZGAT (AA) - Sorgun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Üzeyir Arslan, ''Kadın Girişimciler Çalıştayı'' düzenleyeceklerini bildirdi.

Arslan, gazetecilere yaptığı açıklamada, kadınları, yaşam içerisinde geri plana itmeye çalışan toplumların medeni sayılamayacağını ifade etti.

Kadınların gücünün, toplumların medeniyet göstergesi olduğunu, hayatı kadınlarla eşit olarak paylaşmayı reddeden toplumların, güçsüz, güvensiz ve geri kalmaya mahkum olduğunu vurgulayan Arslan, ''Bizi doğuran, büyüten, hayat ortağımız olan insanlığın bu güzel yüzüne sevgi ve saygıda asla kusur edilmemeli. Eksikliklerini, şiddete yönelerek kapatacağını sanan geri kalmış zihniyetlere ve düşüncelere karşı kadınların gücünün her zaman galip geleceğine inancımız sonsuzdur” dedi.

TSO olarak kadın girişimci sayısını artırmayı öncelikli hedefleri haline getirdiklerinin altını çizen Arslan, "Bu bilinçle en yakın zamanda ilçemizde 'Kadın Girişimciler Çalıştayı' düzenleyeceğimizi bugün buradan ilan ederek, çalıştay sonrası 30 kişilik bir kadın girişimci kursu açacağımızı kadın girişimci adaylarına aktarmak isterim'' diye konuştu.