YOZGAT (AA) - Sorgun Devlet Hastanesinde sağlık çalışanlarına yönelik "Hastayla doğru iletişim teknikleri" eğitimi verildi.

Hastanenin toplantı salonunda gerçekleştirilen programda psikolog Şule Kara, iletişimin günümüzdeki hasta ve çalışan memnuniyetindeki önemi, iletişimde yapılan kazalar, hastayla doğru iletişim becerilerini anlattı.

Sorgun Devlet Hastanesi yöneticilerinin de katıldığı eğitimde Kara, iletişimin sağlık alanında öneminin tartışılmaz bir gerçek olduğuna dikkat çekti.

İletişimin bir yetenek değil, sonradan öğrenilebilen bir beceri olduğunun altını çizen Kara, "Sağlık çalışanlarımıza iletişim beceri eğitimlerimizi belirli periyotlarla vermemizin nedeni de var olan iletişim becerimizi daha da kuvvetlendirmektir" dedi.

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. İsmail Kurca da, "Sağlık alanında hasta, çalışan memnuniyeti bizim ilk hedeflerimiz arasındadır. Hasta ve çalışan arasında iletişimin sağlıklı olması için biz sağlık çalışanlarına büyük bir pay düşmektedir. Kurum olarak iletişim becerilerimizin gelişmesi için çalışanlarımıza iletişim eğitimi vermekteyiz" diye konuştu.