YOZGAT (AA - Sorgun ilçesinde yeni iş yeri açmak isteyen girişimciler için KOSGEB bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Toplantıya konuşmacı olarak katılan KOBİ uzmanı Mücahit Alper Karcı, girişimci adaylarına bir firma kurmadan önce yapılması gerekenleri anlattı.

Karcı, iş yeri kuracak kişilerin uygulamalı eğitime katılarak belge almaları gerektiğini ifade ederek, başvuruda gerekli olan evraklarla ilgili bilgiler hakkında bilgi verdi.

Eğitime katılıp sertifika aldıktan sonra yeni iş yeri kuracak kişilerin, Yeni Girişimci Desteği’ne başvuru yapabileceklerini vurgulayan Karcı, şunları kaydetti:

“Girişimci adaylarımızı davet ediyoruz ve projelerini değerlendiriyoruz. Projesi kabul olan girişimcilerimizin taahhütnamesi alınarak süreci başlatabiliyorlar.Yeni girişimci desteğimizin üst limiti ocak ayı itibariyle 30 bin liradan, 50 bin liraya yükseltildi. Bunda herhangi bir ayrım bulunmamaktadır. Sadece destek oranı erkeklerde yüzde 70, hanım, engelli, gazi ve birinci derecede şehit yakını girişimcilerde de ilimizde yüzde 90’a çıkarıldı. Çünkü ilimiz 5’inci kalkınma bölgesinde bulunmaktadır. Biz de tüm girişimcilerimizi, girişimci eğitimine katılıp KOSGEB yeni girişimci desteğine başvurmaya davet ediyoruz. Burada bizi dinlemeye gelen girişimcilerimize ve girişimci adaylarımıza teşekkür ediyorum."