Ankara Kalkınma Ajansınca kullanılmak üzere “Sosyal Sorumluluk Platformu Ankara Kalkınma Ajansı” ibaresi ve logosu, 6769 Sayılı Sınai Mülkiyet Kanunu’nun 5’inci maddesinin birinci fıkrasının (ğ) ve (ı) bendleri çerçevesinde K/03227 numarasıyla Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından koruma altına alındı.

Ankara Kalkınma Ajansından yapılan açıklamaya göre, sosyal sorumluluk projelerine kaynak ayıran/ayırma potansiyeli olan ve doğru proje ortağını arayan şirketler/kamu kurumları/bireysel bağışçılar ile faaliyet gösterdikleri alanlarda uzmanlığa sahip ve faaliyetlerine destek arayan sivil toplum kuruluşları arasındaki iletişimi kolaylaştırmayı ve böylece sosyal sermayeyi güçlendirmeyi amaçlayan Sosyal Sorumluluk Platformunun yenilenen internet sitesine www.sosyalsorumluluk.org.tr adresinden ulaşılabiliyor. Yenilenen internet sitesinde proje başvuruları başvuru sahibi tarafından çekilen ve projeyi anlatan kısa videolarla yapılabiliyor. Sponsor ve gönüllü bulmak için platformda yer almaya hak kazanan projelere online bağış yapma imkanı da yeni site ile getirilen bir başka yenilik.

Sivil toplum kuruluşlarının terör mağdurları, gaziler ve şehit yakınları, engelliler/hastalar ve aileleri, kadınlar, çocuklar/gençler, yaşlılar, göçle gelenler, işsizler, yoksullar, kırsal ve kentsel gelişim ve çevre başlıklarında proje fikirlerini gönderebilecekleri platformda değerlendirme aşamasını geçen proje fikirlerinin sponsor ve gönüllü adayları ile buluşturulması hedefleniyor. Proje fikri başvuruları www.sosyalsorumluluk.org.tr adresinde yer alan “Proje Başvurusu Yap” linkinden, projeleri anlatan videolar yüklenerek gerçekleştirilebiliyor.