Türkiye İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği (İLESAM) İstanbul Şubesi tarafından düzenlenen Çınaraltı Sohbetleri’nin elli beşincisinde gazeteci şair yazar Sefa Koyuncu, “Muhafazakârlık Nedir? Ne değildir?” konusunu dinleyicilerle paylaşacak.

Sohbetin ikinci bölümünde halk müziği sanatçısı İsmail Kayserili Anadolu İnsanı isimli albümünden eserler okuyacak. Albüme isim olan Anadolu İnsanı şiiri de Sefa Koyuncu’ya ait.

İLESAM İstanbul Şubesi Başkanı Cafer Vayni, muhafazakârlığın geriye dönüş ya da gidiş olmadığını belirterek “Bugün Batı sanayi toplumları bilhassa muhafazakârlaşma eğilimindedirler. Bu anlamda Türkiye’nin muhafazakârlık karşısındaki durumu önemli olmakta ve bu konuyu Çınaraltı’nda gündeme getirmenin faydalı olacağını düşünmekteyiz” dedi.

Gazeteci şair yazar Sefa Koyuncu’nun “Muhafazakârlık Nedir? Ne değildir?” başlıklı 55. Çınaraltı Sohbeti’ni, İLESAM İstanbul Şube Denetim Kurulu Başkanı Recep Arslan yönetecek. Sohbet, 22 Kasım 2014 Cumartesi günü saat 16.00’da Yusuf Paşa Otobüs durağındaki Azaklıoğlu Necati Bay Eğitim ve Kültür Vakfı’nda gerçekleşecek.