ÇANKIRI (AA) - Çankırı Şehit Mehmet Ata Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, 14 gün boyunca İspanya'da staj yapacak.

Erasmus+ KA1 Mesleki Eğitim Öğrenici ve Personel Hareketlilik Projesi kapsamında İspanya'ya giden Çankırı Şehit Mehmet Ata Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin 10 öğrencisi, 14 gün boyunca burada staj görecek.

Okul müdürü Abdullah Cengiz, gazetecilere yaptığı açıklamada, öğrencilerin meslek dersi öğretmeni Kadir sert öncülüğünde modern hayvancılık işletmeleri ve kaliteli süt üretim teknikleri alanında staj yaptıklarını söyledi.

Öğrencilerin teorik ve pratik eğitimler alacaklarını ifade eden Cengiz, "Öğrenciler, modern hayvancılık işletmelerinde kaliteli süt üretim teknikleri, hayvan yetiştiriciliği, süt sektöründe gıda güvenliği yönetim sisteminin uygulanması konusunda teorik ve pratik mesleki eğitim almaktalar. Ayrıca İspanyanın tarım ve hayvancılık yapısını yakından görmek için çeşitli tarım işletmelerini ziyaret etmektedirler" dedi.

Öğrencilerin başka ülkelerden gelen öğrencilerle birlikte eğitim alma şansını yakaladıklarını dile getiren Cengiz, "Çankırı'dan giden öğrencilerimiz hem eğitim alıyor hem de karşılıklı kültürel etkileşim sağlıyor. Bu da öğrencilerimizin hem eğitim hem de sosyal açıdan gelişmesinde önemli diye düşünüyorum" diye konuştu.

Birkaç gün önce İspanya'ya giden öğrencilerin 14 gün boyunca burada kalacağını bildiren Cengiz, proje kapsamında haziran ayında 10 öğrencinin Almanya'ya, 10 öğrencinin Macaristan'a, 10 öğrencinin de Hollanda'ya gideceğini kaydetti.