KONYA (AA) - Konya Sivil Toplum Kuruluşları (STK) Platformu, "Sivil Anayasa Taslağı" çalışmalarında sona geldiğini bildirdi.

STK İcra Kurulu Başkanı Muhsin Görgülügil "Sivil Anayasa" konusundaki toplumsal talepleri siyasi partilere, Meclis Başkanlığına, Başbakanlığa ve Cumhurbaşkanlığına iletileceğini söyledi.

Görgülügil, yaklaşık 2 aydır devam eden toplantılara birçok sivil toplum temsilcisinin iştirak ettiği belirterek, STK Platformu başkanı bu istişarelerden ortaya çıkan fikirler ışığında ilgili komisyonun belli bir taslak üzerinde fikir birliği sağlandığını kaydetti.

Görgülügil, konuşmasına şöyle devam etti:

"İnsan hak ve hürriyetlerinden, eğitime, kültür-sanata uzanan birçok alanda üyesi bulunan Konya STK Platformunun 'anayasa' gibi ciddi bir konu da 'yarın çok geç' olabilir düşüncesi ile kanun yapıcılara yönelik 'toplumsal talepleri' dikkate alıyoruz. Bu çalışmalar, 'Sivil Anayasa-Konya Talepleri' dosyasının Mart ayının ilk haftasında muhataplara gönderilecek. Şiddet ve Terör bin yıllık kardeşliği bozamayacak. Batılı ülkelerin ve özellikle Rusya'nın hiç bir insani kurala uymadan yaptığı katliamları kınıyorum. Bu ahlaksız ve gayri insani tutumun bir an önce bitirilmesi gerektiğine inanıyorum."

Prof. Dr. Önder Kutlu başkanlığında gerçekleşen Prof. Dr. Ali Akmaz, Yrd. Doç. Dr. Yusuf Sayın, Yrd. Doç. Dr. Mehmet Aykanat, Av. Mustafa Atılgan ve Av. Mustafa Yıldırım’dan çalışma grubu, Konya'da bulunan yaklaşık 140 dernek ve vakfın kendilerine ilettiği tekliflerin değerlendirilerek, "Sivil Anayasa" çalışmalarına katkı sunmayı amaçladıkları belirtildi.