Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü, yeni düzenleme abone türlerinde de büyük değişikliğe gidiyor. Başkan Menderes Türel, tarım ve hayvancılıkla uğraşan, abonelik alamayan vatandaşların sorunlarına özel abonelik imkanlarıyla kolaylık sağlanacağını söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, ASAT Genel Kurul toplantısında özellikle kırsal kesimde yaşanan su sıkıntılarının çözüme kavuşturulacağı müjdesini verdi. Daha önce abonelik verilemeyen, tarım arazisine kulübe, ev yapmış çiftçiler, artık bahçe aboneliği ile aylık 20 metreküpe kadar su kullanabilecek. Evinin altında hayvancılık yapan vatandaşların su kullanım aralığı ise 20 metreküpten 40 metreküpe çıkarılacak.

Çiftçiye bahçe aboneliği

Konuyla ilgili ASAT Genel Kurul toplantısında açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, özellikle kırsal kesimde yaşanan sorunların yapılan değişikliklerle çözüme kavuşacağını söyledi. Türel, “Vatandaşlarımızdan gelen talepler doğrultusunda tarifemize ilaveler yapıyoruz. Vatandaşlarımızın bahçesinde insani ihtiyaçlar için kullanılmak üzere bahçe aboneliğini artık verebileceğiz. Yani bir çiftçimizin tarım arazisi var, çiftçimiz o tarım arazisinin içinde bir kulübe, küçük bir ev yapmış. Biz oraya daha önce abone veremiyorduk. Ama bundan sonra 20 metreküpe kadar bir bahçe aboneliği kolaylığı çiftçimize sağlıyoruz. 20 metreküplük bir kullanma aralığı getiriyoruz ki sulamada kullanılmasın. İnsani ihtiyaçlar için kullanılsın diye. Şuan bunu arkadaşlarımız düzenliyor” diye konuştu.

Tarife kolaylığı

Başkan Türel, hayvancılıkla uğraşan vatandaşların yaşadığı sıkıntılarla ilgili yapılan düzenleme ile ilgili ise şu bilgileri verdi; “Biliyorsunuz birçok belde köy hayvancılıkla evinin altında adeta ahırda kendi hayvancılık geçimini sağlayacak faaliyetler yürütüyor. Şimdi buralarda da vatandaşlarımızın yine talepleri doğrultusunda kademe aralığını 20 metreküpten 40 metreküpe çıkarıyoruz. Neden, çünkü evinin altında hayvancılık faaliyeti yürütüyor. Onlara da şimdi 40 metreküpe kadar, 3 ayda bir okuduğumuzu varsayarsak 120 metreküpe kadar artık hayvancılıkla uğraşan ailelere bir tarife kolaylığı sağlıyoruz. Bu da çok önemli attığımız adımlardan bir tanesi. En önemlisi de bugüne kadar abone yapmada su vermede zorlandığımız bir konuyu böylelikle hallediyoruz.”

Geçici abonelik imkanı

Belediyecilik hizmetlerinden yararlanan ancak su aboneliği alamayan vatandaşlara da geçici abonelik verileceğini ifade eden Türel, şunları söyledi; “Antalya merkezinde ve diğer bölgelerde bir şekilde vatandaş evini yapmış, belediyesinden her türlü altyapı hizmetini alıyor. Belediye çöpünü topluyor, yolunu yapıyor, vatandaşımız her türlü desteği alıyor. İşte şimdi buralara geçici abonelikle bazı sıkıntılı konuları artık çözmüş olacağız. Yine Antalya Yenigöl Mahallemizde benzeri sıkıntılar var. Antalya’nın birçok yerinde bu var. Bunu da nasıl düzenliyoruz. Adres kayıt sisteminde belirtilen yerleşim yerinin o taşınmaz adresi olduğu ve 2014 yılı yerel seçim tarihi olan 30 Mart 2014 öncesi ve sonrasında adres kayıt sisteminde ikamet adresi olarak gözüken yerde fiilen ikamet ettiği uydu fotoğrafları ile de tespit edilen ve ikamet yeri olan taşınmazın bulunduğu bölgede altyapı, yol, çöp temizlemek gibi belediyecilik faaliyetlerinin sunulduğu ve faydalana bilindiği görülen taşınmazlar için ilgili İlçe Belediyesi tarafından herhangi bir işlem tesisi edilinceye kadar geçici abonelik verilecek. Buda vatandaşın ben su abonesi olamıyorum şikayetlerini inşallah nihayete erdirmek için yaptığımız bir düzenleme”

“Önemli kolaylık sağladık”

Yeni düzenleme ile pek çok konuda vatandaşlara önemli kolaylıklar sağlandığının altını çizen Türel, sözlerini şöyle noktaladı; “Sebil hayrat yapmak isteyen vatandaşlarımız oluyor. Faturası hayır sahibi tarafından karşılanacaksa ASAT’ın uygun gördüğü yere sebil hayrat koyabilecek, bunun da önünü açıyoruz. Dolayısıyla vatandaşımıza fevkalade önemli kullanım kolaylıklarının geldiği ve Antalya itibariyle 2013 senesinde bile 79 merkezimizde ilçemizde mahallemizde beldemizde köyümüzde suyun hala 2018 artışlarına rağmen daha ucuz olduğu bir su fiyat tarifesinde gerçekten Antalyalılar suyu en ucuz kullanan vatandaşlar olarak Türkiye’de yerlerini alıyor. Ben tarifemizin bütçe performansımızın vatandaşlarımıza her türlü kolaylık sağlayan bir düzenleme olduğunu düşünüyorum.”