Sudan’ın başkenti Hartum’da faaliyetlerini sürdüren W.O.O.C Yetim Vakfı Başkanı Adil Arabi, İhlas Vakfı’nın Bahçelievler’de bulunan merkezinde İhlas Vakfı heyetiyle bir araya geldi. Yapılan görüşmede vakıf başkanı Adil Arabi, Yetim Vakfı’nın Sudan’daki hizmetleri hakkında İhlas Vakfı yetkililerine bilgi verdi. Arabi, Sudan’da 3000 civarında yetim ve muhtaç çocuğun yeme, içme, giyinme ve barınma ihtiyaçlarını hayırseverlerin bağışları ile karşıladıklarını söyledi.

İhlas Vakfı’nın Ramazan ve Kurban bayramlarının yanı sıra diğer zamanlarda da vakıflarına çok büyük katkıları olduğunu ifade eden Arabi, bu katkılardan dolayı İhlas Vakfı’na ve hayırseverlere teşekkür etti. Arabi’nin verdiği bilgileri dikkatle dinleyen İhlas Vakfı Başkanı Mehmet Okyay, W.O.O.C Yetim Vakfı Başkanı Adil Arabi’nin ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti ifade etti. Okyay, İhlas Vakfı’nın kurucusu merhum Enver Ören’in “Gücünüz yettiği kadar Afrika ülkelerine yardım edin” vasiyetleri çerçevesinde Sudan başta olmak üzere bir çok Afrika ülkesine yardım ulaştırmaya çalıştıklarını ifade etti. Bu çerçevede ilk olarak İhlas Vakfı’nın Genel Sekreterliği görevini yürüten Muştak Saygın’ı Sudan’a temsilci olarak gönderdiklerini vurgulayan Okyay, Saygın’ın İhlas Vakfı’nın hizmetleri ve yardımlarının Sudan’a ulaşmasında üstün gayret gösterdiğini belirtti.

Müslümanların kardeş olduğunun altını çizen Okyay, W.O.O.C Yetim Vakfı ve İhlas Vakfı’nın karşılıklı daha büyük hizmet yapma noktasında gayret edeceklerini ifade ederek sözlerini bitirdi.