KONYA (AA) - Selçuk Üniversitesi (SÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunda görev yapan eski müdürler için berat töreni düzenlendi.

SÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde gerçekleşen törende, Ankara'da yaşanan terör olayına ilişkin değerlendirmede bulundu.

Bu süreçten Türkiye'nin en kısa zamanda kurtulacağını belirten Şahin, "Etrafımızın ateş çemberi olduğu şu dönemde, birbirimize iyice kenetlenip, daha güçlü olmamız gerekiyor. Ayrıştırıcı unsurları ve faktörleri yok saymamız gerekiyor" dedi.

Eğitimde gelenekselliğin önemli olduğunu ifade eden Şahin, şunları kaydetti:

"Gelenek, herkesin yeri geldiği zaman hangi işi, nerede, nasıl yapacağını biliyor olmasıdır. Bireylerle işleri yürütmeye çalışıyoruz. Onun için sistemleri oturtmamız ve güçlendirmemiz gerekiyor. Bu açıdan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulumuzun kuruluşundan beri görev almış müdürlerimiz, hocalarımız, kurumsal hafızamız burada. Kendilerine, laboratuvarlara isimlerini verme hakkını bize tanıdıkları için de teşekkür ediyorum."

Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Şahin, gençlerin zamanı boşa harcamaması gerektiğini ve Türkiye'nin daha da gelişmesinde etkin rol alabileceklerini aktardı.

KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade ise günün en şanslı kişisi olduğunu ifade ederek, "31 yıl bu üniversitede hizmet ettim. Selçuk Üniversitesinin gönlümüzde yeri çok ayrı. Şimdi çok nezih bir üniversitede hizmet ediyoruz. Orada, buradan aldığımız donanımı, birikimi yeni bir üniversitede kullanmaya gayret ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Sağlık Hizmetleri MYO Müdürü Doç. Dr. Birol Özkalp, simülasyon laboratuvarlarının artık eğitimde önemli bir yere sahip olduğunu anlattı.

Avrupa'nın artık simülasyon eğitimine başladığını bildiren Özkalp, "Bizler de Selçuk Üniversitesi olarak bunun bilincindeyiz. Bu laboratuvarları gerçekleştirmek için projeyi başlattık. Bugün son noktaya geldik. Simülasyon laboratuvarımız bir ana kumanda, 9 birimden oluşmaktadır. Bu laboratuvarlara daha önce burada hizmet vermiş, görev yapmış müdürlerimizin isimlerini verdik" diye konuştu.

Konuşmalarının ardından Şahin ve Sade, Sağlık Hizmetleri MYO'nun eski müdürleri Prof. Dr. Hamiyet Pekel, Prof. Dr. Bedri Özer, Prof. Dr. Salim Güngör, Prof. Dr. Dinçer Bedük, Yrd. Doç. Dr. Seyit Emiroğlu, Yrd. Doç. Dr. Mustafa Kul, merhum öğretim görevlisi Ali Ceyhan adına babası Namık Ceyhan'a beratları takdim etti.