ANKARA (AA) - Diyarbakır'ın Sur ilçesinde yapılan aramalarda, operasyon bölgesinden kaçmaya çalışan 7 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde, dünkü önemli yurt içi olaylara ilişkin bilgilere yer verildi.

Buna göre, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde yapılan aramalarda, operasyon bölgesinden kaçmaya çalışan 7 terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonlarda etkisiz hale getirilen terörist sayısı 286'ya ulaştı. Operasyonda 6 adet Kaleşnikof piyade tüfeği, 19 adet Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü ve bir adet el bombası ele geçirildi.

Şırnak'ın İdil ilçesinde yapılan aramalarda, 4 terörist ile bunlara "yardım ve yatakçılık" yapan bir kişi gözaltına alındı.

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesindeki operasyonda ise iki mağara içerisinde, 100 kilogram amonyum nitrat, 38'i el yapımı patlayıcı düzeneği haline getirilmiş 80 adet tüp, 100 metre elektrik kablosu ve örgütsel doküman ele geçirildi.

Hatay'ın Payas ilçesinde bulunan iki adet el yapımı patlayıcı da imha edildi.

Kilis Merkez'de Suriye'den Türkiye'ye yasa dışı yollardan geçmeye çalışan üzerinde PKK/PYD/YPG kimliği bulunan bir terörist gözaltına alındı.

Şırnak'ın Uludere ilçesindeki operasyonda 4 mağara içinde, 98 adet M-16 piyade tüfeği fişeği ve muhtelif yaşam malzemeleri ele geçirildi.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde bölücü terör örgütünden kaçan bir terörist güvenlik güçlerine teslim oldu.

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde bölücü terör örgütü adına faaliyet gösteren bir kişi gözaltına alındı.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde de Suriye'den Türkiye'ye yasa dışı yollardan geçerek bölücü terör örgütüne silah/mühimmat aktarmaya çalışan bir PKK/PYD mensubu terörist, beraberindeki 10 adet RPG-7 A/P mühimmatı, 30 adet el bombası ve fünyesi ile birlikte yakalandı.