DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır'da PKK'lı teröristlere yönelik operasyonların sürdüğü Sur ilçesinde, "bazı vatandaşların bulundukları mahalleden çıkmak istediği" bilgisi üzerine son 24 saatte aralarında çocukların ve kadınların da bulunduğu 43 kişinin tahliyesi sağlandı.

Sur'da sokağa çıkma yasağının uygulandığı Cevatpaşa, Fatihpaşa, Dabanoğlu, Hasırlı, Cemal Yılmaz ve Savaş mahalleleri ile Gazi Caddesi'nin bir bölümünde terör örgütü PKK mensuplarının yakalanması, kamu düzeninin sağlanması, barikatların kaldırılması, çukurların kapatılması ve patlayıcıların imhası için başlatılan, "Bayrak-12 Sur Müşterek Özel Birlik Operasyonu", 28 Kasım 2015'ten bu yana devam ediyor.

Alınan bilgiye göre, terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonların sürdüğü bölgede, güvenlik güçlerine, "bazı vatandaşların bulundukları yerden çıkmak istedikleri" talebi iletildi.

43 kişi güvenli şekilde tahliye edildi

Bunun üzerine bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi.

Operasyona ara veren güvenlik güçleri, Hasırlı Mahallesi'ndeki Köprülü Sokak'tan 5'i çocuk, 3'ü kadın, 2'si yaralı toplam 14 kişiyi güvenli şekilde tahliye etti.

Söz konusu bölgeden 1 kişinin de cesedi çıkartıldı.

Yaralılar ambulanslarla hastaneye sevk edilirken, diğer kişiler bilgilerine başvurulmak üzere emniyete götürüldü.

Söz konusu bölgeden Valiliğe ulaşan talep doğrultusunda dün gece biri bebek, 3'ü kadın 11 kişi, akşam saatlerinde de 10'u çocuk, 2'si kadın 18 kişi tahliye edilmişti.

Tahliye edilenlerin sayısı son 24 saatte 43'e yükseldi.

Demirtaş'ın çağrısı bugün de karşılık bulmadı

Öte yandan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, Sur'daki terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonların sona ermesi, uygulanan sokağa çıkma yasağının kaldırılması bahanesiyle halka yürüyüş çağrısı bugün de karşılık bulmadı.

Demirtaş'ın kentte 3 gün önce düzenlediği basın toplantısında, "Her yerde bütün mahallelerde halkımız kendini hazırlamalı. 'Benim gözümün önünde, benim burnumun dibinde bir katliam yapılmasına izin vermeyeceğim, şehrimin bu şekilde yakılıp, yıkılmasına izin vermeyeceğim' demeli ve herkes bulunduğu yerden Sur'a doğru yürümelidir" ifadelerini içeren çağrısına dün halk katılım göstermezken kentte yaşam olağan akışında sürmüştü.

Dün düzenlenmek istenen yürüyüşün bundan sonra her gün gerçekleştirilmesini isteyen Demirtaş'ın çağrısı bugün de karşılık bulmadı.