NEVŞEHİR (AA) - Nevşehir İHH İnsani Yardım Derneği öncülüğünde Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin bağışları ve topladıkları yardımlardan oluşan malzemeler, Suriye'deki Bayırbucak Türkmenlerine gönderildi.

Lise önünde yapılan törende konuşan İHH Nevşehir Koordinatörü Baki Öncel, imam hatipli ruhuyla hareket edip mazlumun yanında olma şuurunu gösterdikleri için öğrencilere teşekkür etti.

Yapılan yardımların diğer okullara da örnek olacağını aktaran Öncel, şunları söyledi:

"Sizler yakın komşumuz olan Suriye'deki mazlum kardeşlerinizi düşünerek harçlıklarınızdan ayırdığınız bir miktarı onlara derman olma niyetiyle biriktirerek hazırlamış olduğunuz yardımları gönderiyorsunuz. Sizler az bir şey yapmadınız. Bir çok esnafımıza örnek oldunuz. Okullara ve öğrencilere örnek oldunuz. Bu örnek davranışınız hayatınızın her safhasında devam ettirmenizi temenni ediyorum" diye konuştu.

Lise öğrencisi Furkan Nalçacıoğlu ise Suriye'de yaşanan olaylara karşı duyarsız kalmamak için böyle bir yardımı başlattıklarını ifade etti.

Özellikle gençlere ön ayak olmak için böyle bir kampanya başlattıklarını dile getiren Nalçacıoğlu, "Okulumuzda Suriyeli Türkmen kardeşlerimiz için elimizden geldiğince güzel bir kampanya yapmaya çalıştık. Günümüzde gençliğin duyarsız olması sonucu olarak bizler de gençliğe ön ayak olmak için böyle bir kampanya başlattık. Rabbimizin bereketiyle güzel bir çalışma oldu. Kocaman bir tır yardımı kardeşlerimize yoluyoruz" ifadesini kullandı.

Beyza Nur Sağlayan da yardım kampanyası başlattıklarında annesinin bile kendisine inanmadığını aktararak, "Bizim ilk başlarda hiç umudumuz yoktu. Ben annemle bu konuyu görüştüğümde oda bu işi başaramayacağımızı düşündü. Ama çalışmalara başlayınca Allah yardım etti" dedi.

Törenin sonunda okunan duanın ardında yardım tırı yola çıktı.