BARTIN (AA) - Bartın'da "Kış Geldi Şimdi Zamanı Kampanyası" kapsamında toplanan yardımlar, Suriye'ye gönderildi. 

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Bartın temsilcisi Selami Ünsal, valilik önünde düzenlenen törende, Suriye'de 2011 yılından bu yana büyük bir dram yaşandığını belirtti.

İHH İnsani Yardım Vakfı'nın kuruluşundan bu yana topladığı yardımları en etkili şekilde sivillere ulaştırmaya çalıştığını dile getiren Ünsal, Suriye’de yaşanan krizde sivillerin korunması ve kurtarılması için insani diplomasi çalışmaları yürüttüklerini kaydetti.

 İHH İnsani Yardım Vakfı'nın 2011 yılının Mart ayından bu yana hem Suriye içerisinde yerinden edilen hem de Türkiye, Lübnan ve Ürdün’e sığınan Suriyeli mültecilerin barınma, beslenme, sağlık, gıda gibi temel ihtiyaçlarının karşılanması için yardım faaliyetleri yürüttüğünü anlatan Ünsal, yardımların Kilis ve Hatay Reyhanlı’da bulunan İHH Koordinasyon ofisleri aracılığıyla bu ülkeye ulaştırıldığını söyledi.

Yaklaşık 50 yıldır zulme, baskılara, yolsuzluk ve yoksulluğa karşı mücadele veren Suriye halkının bugün yine büyük bir toplu kıyıma maruz kaldığını ifade eden Ünsal, şöyle konuştu:

"Bizler bu savaşın bir an önce bitmesi için dua ederken, bir yandan da kardeşlerimizin ihtiyaçlarını karşılamak için belirli aralıklarla yardım tırları gönderiyoruz. Bugün un, kuru gıda, bebek bezi, konserve, bebek bisküvisi, uyku tulumu, kıyafet, soba, bot, battaniyenin bulunduğu bir tır gönderiyoruz. Yardım malzemeleri, kardeşlerimizin bir nebze de olsa acılarını dindirecek ve onları unutmadığımızın bir göstergesi olacak. Suriye'deki kardeşlerimizi asla yalnız bırakmadık, bırakmayacağız."

Konuşmaların ardından yardım malzemelerinin yüklendiği tır, dualar eşliğinde uğurlandı.