GAZİANTEP (AA) – Suriye’deki iç savaştan iki epilepsi hastası çocuklarıyla kaçarak Araban ilçesine sığınan Suriyeli aile, 5 yaşındaki Rukiye ile 6 yaşındaki Hamza'nın tedavisi için yardım bekliyor.

Suriyeli baba Heysem Muhammed Ali (31), AA muhabirine yaptığı açıklamada, 11 ay önce doğup büyüdüğü Halep'ten görme, yürüme, konuşma ve duyma engelli 2 epilepsi hastası çocuğuyla ayrıldığını söyledi.

Hasta iki çocuğunun yanı sıra eşiyle beraber Araban'da yeni bir hayata tutunmaya çalıştıklarını ifade eden Ali, şöyle konuştu:

"Halep'teki durum daha da ağırlaşınca annem, babam ve kız kardeşimi de buraya getirdim. Epilepsi hastası olan iki çocuğum 3 ay önce de alerjik astım hastalığına yakalandı. İki hasta çocuğumun tedavisi için kullandığım ilaçlarla ev kirası, elektrik su ve 7 kişilik ailemin geçimi için gerekli olan parayı kazanıp ailemi kimseye muhtaç bırakmak istemiyorum ama çocuklarımı bırakıp işe de gidemiyorum."

Mahallelinin ve STK'ların destekleriyle geçindiklerini aktaran Ali, çocuklarına yardım eli uzatılması halinde kendisinin de işe girip çalışabileceğini kaydetti.