KONYA (AA) - Konya'da bir kişi, aracı vasıtasıyla tanışıp evlendiği Suriyeli eşinin, düğün sabahı altın ve eşyalarla kaçtığı iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu.

İddiaya göre, Çumra ilçesinde işçi olarak çalışan Fetih Çam (32), bir aracı vasıtasıyla, Mersin'de Suriye uyruklu Mirfet H. ile tanıştı. Çam, tanıştırıldığı kadınla evlilik kararı aldı. 

Otomobille Çumra ilçesine gelen çift, ailesiyle düğün alışverişine çıktı. Suriyeli geline 6 bin liralık altın takı ve 3 bin lira değerinde elbise alındı.

Düğün sabahı uyanan Fetih Çam, eşinin, altın ve diğer eşyaları da alıp kaçtığını fark etti.

Düğünde çekilen fotoğraflarla jandarma ekiplerine giden Çam, daha sonra Konya Adliyesine geldi. Çam, dolandırıldığını öne sürerek, savcılığa şikayetçi oldu.

Çam, adliye çıkışında yaptığı açıklamada, bir aracı vasıtasıyla Mersin'in Tarsus ilçesine gittiklerini belirterek, "Ben kızı beğendim. Birlikte Çumra ilçesine geldik. Altın ve elbiselerini aldık. Düğünü yaptık. Gece yattık, sabah kalktığımda yoktu. Aracıya verdiğimiz parayla birlikte 18 bin liram gitti. Devletimizden yardım istiyorum" diye konuştu.