KAHRAMANMARAŞ (AA) - Kahramanmaraş'taki konaklama tesislerinde kalan Suriyeliler, Ramazan Bayramı'nı ülkelerinden uzakta karşılamanın burukluğunu yaşadı.

17 bin 500 kişinin kaldığı çadır kentte Suriyeliler, bayram namazındaki hutbede, Suriye'ye barış ve huzurun gelmesi, kan ve gözyaşının dinmesi ve Esed rejiminin son bulması için dua edildi. Namazın ardından bayramlaşma töreni yapıldı. Daha sonra çadırlarına geçen Suriyeliler, aileleriyle bayramlaştı.

Suriyeli Mahmud Hasan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'de akrabalarından uzakta 3'üncü bayramı geçirdiklerini söyledi.

Kendileri için bayramın anlamının "hüzün" olduğunu vurgulayan Hasan, "Suriye'den ayrılmak zorunda kaldık. Akrabalarımızdan ayrı 3'üncü bayramı Türkiye'de geçiriyoruz. Suriye'de bir sürü şehidimiz var. Burada bize kucak açtılar. Türkiye'ye ne kadar teşekkür etsek az. Allah bu ülkeye zeval vermesin. Allah Recep Tayyip Erdoğan'a güç kuvvet versin" diye konuştu.

Suriyeli Hasan Hicrap ise Türkiye'nin kendilerine gösterdiği misafirperverlikten dolayı teşekkür ettiğini, burada üçüncü bayramlarını geçirdiklerini kaydetti.

Suriyeliler için Recep Tayyip Erdoğan'ın "özgürlük ve kardeş" anlamına geldiğini vurgulayan Hicrap, Türkiye'deki bütün devlet yetkililerine teşekkür ettiklerini söyledi.

12 yaşındaki Yahya Neccer ise bomba sesinden uzakta bir bayramı daha ailesiyle gurbette geçirdiklerini ifade etti.