Osmangazi Belediyesi ve Hayrat İnsani Yardım Derneği, iç savaşın yaşandığı Suriye’deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere içerisinde çeşitli gıda ve giyecek malzemelerinin yer aldığı yardım TIR’ı gönderdi.

Osmangazi Belediyesi ve Hayrat İnsani Yardım Derneği tarafından hazırlanan yardım TIR’ı Ördekli Kültür Merkezi önünde düzenlenen törenin ardından dualarla yola çıktı. Suriyelilere için ciddi yardımlar yaptıklarını belirten Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Türkiye, Suriye’deki insanlara yardım gönderilmesi konusunda oldukça hassas davranıyor. Hem devlet olarak, hem de belediyeler ve sivil toplum örgütleri olarak yaralarını sarabilmek için yardım kampanyaları düzenliyoruz” dedi.

Osmangazi Belediyesi olarak hem Suriye’de yaşayan, hem de zulümden kaçıp Türkiye’ye mülteci olarak sığınanlara yardımda bulunduklarını hatırlatan Başkan Dündar, “Geçen yıl Kilis’e giderek oradaki mülteci kampında kalanlara yardımda bulunduk. Yine aynı şekilde geçtiğimiz günlerde Suriyeli yetim çocuklarlar için yardım TIR’ları gönderdik. Son olarak da geçen hafta Hatay’daki Türkmen vatandaşlarımıza 3 TIR dolusu yardım malzemesini ulaştırdık. Bugün de İdlib bölgesinde bulunan ihtiyaç sahibi vatandaşlar için içerisinde battaniye, sünger ve yatakların yanı sıra çeşitli gıda malzemelerinin bulunduğu yardım TIR’ını yola çıkarttık. İstiyoruz ki oradaki kan ve zulüm bir an evvel dursun. İnsanlar kendi vatanlarında kendi evlerinde huzur içerisinde yaşasın. Türkiye bu noktada örnek bir çalışma içerisinde” diye konuştu.

Hayrat İnsani Yardım Derneği Bursa Şubesi sorumlusu Muhammed Bostan da, yardım kampanyasını Kızılay ile koordineli şekilde yürüttüklerini belirterek, “Dernek olarak Bursa’dan 7, Türkiye genelinden ise 63 yardım TIR’ı gönderdik. Bugün yola çıkan yardım TIR’ındaki malzemeler Halep, Laskiye ve İdlib bölgelerinde bulunan ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaştırılacak. Yardım malzemeleri arasında, kış aylarında olmamız dolayısıyla battaniye, sünger ve yatakların yanı sıra çeşitli gıda malzemeleri bulunuyor” diye konuştu.