AKSARAY (AA) - Aksaray'da, son çıkan yasa doğrultusunda sürücü kurslarında verilecek "trafik adabı dersi" Aksaray'da başladı.

Aksaray Özel Cem Sürücü Kursu yetkilisi Nafiz Tülek, trafik kazalarında en büyük kusurun sürücüden kaynaklandığını ifade ederek, "Esas biz sürücü kursları eğitimleri daha iyi vereceğiz. Son çıkan yasada bir de trafik adabı geldi. Ona da yeni başladık. Bir kişi trafikte araç kullanırken nelere dikkat etmeli. Sabırlı olması ve kuralara uyması gibi konularda da eğitim veriyoruz. Yani son düzenleme ile trafik, ilk yardım, araç tekniği ve son olarak trafik adabı dersleri zorunlu oldu. Sürücü adayları bu eğitimlerin hepsinden geçecek. Sistemin bu hali herkes açısından iyi sonuçlar doğuracak" dedi.

Tülek ayrıca, trafikte 17 çeşit ehliyet sınıfının olduğuna dikkat çekerek, "Bu sınıflarda A2 ehliyetini alacak bir kişinin 18 yaşını doldurması gerekiyordu. Bunlarda yaş şartı da değişti. A1 ehliyeti 16 yaş, A2 ehliyet 18 yaş, A ehliyet yani büyük motosiklet kullanımı için ehliyet 20 yaş. Son düzenleme sonrası B ehliyeti almadan büyük ehliyet alınamıyor. Artık en düşük ehliyet bin 100 lira. Diğer ehliyetler kamyon ve tır almak isteyen bir kişi de yaklaşık 3 bin 500 lirayı gözden çıkarmalı" dedi.