DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarınca kazılan çukurların kapatılması, kurulan barikatların kaldırılması ve tuzaklanan patlayıcıların imhası için 28 Kasım 2015'te başlatılan operasyonda bölgenin yüzde 99'u teröristlerden arındırıldı.

Sokağa çıkma yasağının sürdüğü 6 mahalle ve bir caddenin belirli bölümünde devam eden operasyonda, bugüne kadar 268 terörist etkisiz hale getirildi, 354 el yapımı patlayıcı imha edildi.

Bölgenin yüzde 99'u temizlendi

Operasyonlarla yüzde 99'u teröristlerden temizlenen bölgede, mahalle sakinlerinin tamamına yakını bölgeyi terk ederken, güvenlik güçleri, dar alana sıkışan örgüt mensuplarının saldırılarından endişe duyarak evlerinden ayrılmak isteyen vatandaşları güvenli şekilde tahliye ediyor. Bölgede sık sık zırhlı araçlardan megafonlarla sivillere "tahliye", teröristlere ise "teslim olun" çağrıları yapılıyor.

Teröristlerce cadde ve sokaklara yerleştirilen patlayıcıların infilak etmesi sonucu yollarda çukur, evlerde ise hasar oluştu, barınma ve mevzi amaçlı kullanıldıkları belirlenen, aralarında tarihi yapıların da bulunduğu çok sayıda ev, cami ve kilise de kullanılamaz hale geldi.