SİVAS (AA) - Suşehri ilçesinde ahırların bir araya toplanması için çalışma başlatıldı.

Suşehri Belediye Başkanı Fazlı Yüksel, belediye konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıda ilçede besicilik yapan kişilerle bir araya geldi.

Besiciliğin modern şekilde yapılması gerektiğini ifade eden Yüksel, bu konuda belediye olarak bazı çalışmalar yapmak istediklerini söyledi.

Ahırların ilçe dışına taşınmasını ve "ahırlar bölgesi" oluşturulmasını amaçladıklarını dile getiren Yüksel, “Bölgemizde besiciliği geliştirmek amacıyla modern besicilik kapsamında toplu besi ahırlar bölgesi yapılması hedeflenmektedir. Bu konuyla ilgili olarak besicilerimizinde görüşlerini alma ihtiyacı duyduk" dedi.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ile bu konuyu görüşeceklerini ve Suşehri'ne modern besi ahırları kurmayı amaçladıklarını aktaran Yüksel, şunları kaydetti:

"Amacımız hayvancılık organize sanayi bölgesi oluşturmaktır. Bu çalışmamız sadece ilçemize yönelik değil, çevre ilçelerimizdeki besicilerin de bu çalışmadan faydalanacağı kanaatindeyiz. Çünkü bölgemizde tarım ve hayvancılıkla uğraşılmakta ve bunun en önemli ayağı ise besicilikten gelmektedir. Besicilerimizin özverili ve istekli olması durumunda hayvancılık organize sanayisini bu bölgeye kurabiliriz.”

Toplantı, "ahırlar bölgesi" kurulacak bölgenin yer tespiti yapılması için komisyon oluşturulmasıyla sona erdi.