İSTANBUL (AA) - Paralel Devlet Yapılanması'nın (PDY) ''Tahşiyecilere kumpas'' kurduğu iddiasıyla aralarında firari sanık Fetullah Gülen ile Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, eski emniyet müdürleri Ali Fuat Yılmazer, Yurt Atayün ve Ömer Köse'nin de bulunduğu 10'u tutuklu 33 sanığın yargılandığı davanın duruşmasında, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verildi.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesinde devam eden duruşmada, iddianamenin okunmasının ardından, tutuklu sanıklar ile avukatlarınca tahliyeye yönelik talepler sıralandı.

Tutuklu sanıklardan Hidayet Karaca, iddianamede tutuklanmasını ve yargılanmasını gerektirecek herhangi bir delil olmadığını savunarak, "Benim tutukluluğuma gerekçe olarak, bir televizyon dizisinin senaryosunda geçen ifadeler gösterilmiş. Senaryonun yazarı belli, çekeni belli, senaristti belli. Tamamen hayal ürünü olan bir senaryodan aylarca tutuklu bulunuyorum. Tahliyemi talep ediyorum" dedi.

Karaca, Anayasa Mahkemesinin Can Dündar ve Erdem Gül ile ilgili verdiği "ihlal" kararına da değinerek, "Birazdan Can Dündar ile ilgili karar vereceksiniz. Milyonlarca insan kararınızı bekliyor. Anayasa Mahkemesi kararı ifade özgürlüğünü savunuyor"diye konuştu.

Taleplerin ardından duruşmaya bir süre ara veren mahkeme heyeti, yeniden başlayan duruşmada davaya ilişkin ara kararını açıkladı.

Tutuklu sanıklar Ali Fuat Yılmazer, Yurt Atayün, Ekrem Çelik, Ertan Erçıktı, Hidayet Karaca, Hüseyin Nohut, Mustafa Kılıçarslan, Ömer Köse, Ahmet Öztürk ve Erol Demirhan'ın, üzerilerine atılı suçların vasıf ve mahiyeti ile mevcut delil durumuna göre tutukluluk hallerinin devamına hükmeden mahkeme heyeti, sıralı olacak şekilde duruşmayı 29, 30 ve 31 Mart'a erteledi.

Muhabir: Yunus Ege, Murat Kaya İstanbul