ANKARA (AA) - Devlet büyüklerinin kullandığı kriptoluların da aralarında bulunduğu telefonların usulsüz dinlendiği iddialarına yönelik Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) ve TÜBİTAK görevlisi 28 kişi hakkında açılan davanın 4. duruşması sona erdi.

Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, eski TİB Başkanvekili Osman Nihat Şen ve eski TİB Bilgi Sistemleri Daire Başkanı İlhan Elieyioğlu'nun da arasında bulunduğu tutuklu sanıklar, bazı tutuksuz sanıklar, sanık avukatları ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile TÜBİTAK tüzel kişiliğinin de arasında yer aldığı birçok müdahil avukatı katıldı.

Duruşmada söz alan sanık avukatları, savunma tanıklarının korunması için koruma tedbirleri uygulanmasını talep etti.

-"Paralel yapıdan korkan tanıklar bize anlattıklarını burada anlatamıyor"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı Hüseyin Aydın da söz alarak, "Deliller konusunda biz de tanık bulmakta ciddi sıkıntı çekiyoruz. Paralel yapıdan korkan bir çok tanık, bize anlattıklarını burada anlatamıyor. Bunun tutanağa geçmesini istiyorum" dedi.

Daha sonra bazı tanıkların beyanın alınmasına geçildi.

-Sanıkların tutukluluğunun devamına karar verildi

Duruşmaya öğle arasının ardından devam edildi. Bu defa tutuklu sanıklar ve avukatlarının tahliye talepleri alındı.

Tahliyeye ilişkin beyanları alınan sanıklar, suçsuz olduklarını, iddianamede inandırıcı deliller bulunmadığını savunarak tahliyelerini talep etti. Sanık avukatları da müvekkillerinin tahliyesini istedi.

Verilen aradan sonra kararı açıklayan mahkeme, sanıkların tutukluluğunun devamına karar vererek duruşmayı erteledi.