Tapu ve Kadastro Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Kesimoğlu, kurumlarındaki yoğun iş yükünden dolayı personellerinde ciddi olarak kaçışlar olduğunu, mevcut çalışanları bile korumakta zorlandıklarını söyledi.

Tapu Dairesi Başkanlığı tarafından Samsun ve Trabzon Bölge Müdürlükleri personeline “Güncel Mevzuat Eğitimi” verildi. Samsun’daki Grand Amisos Hotel’de düzenlenen eğitime Samsun Valisi İbrahim Şahin, Tapu ve Kadastro Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Kesimoğlu, 10. Bölge Müdürü Hasan Özalban, Meteoroloji 10. Bölge Müdürü Murat Asar, Tapu ve Kadastro Samsun ve Trabzon Bölge Müdürlüğü personeli katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Tapu ve Kadastro 10. Bölge Müdürü Hasan Özalban, eğitim toplantısına katılanlara teşekkür etti.

“TAPUDAKİ İŞ YÜKÜNDEN DOLAYI PERSONEL KAÇIYOR”

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün iş yükünün çok olduğunu belirten Tapu ve Kadastro Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Kesimoğlu ise, “Tapuların müthiş bir iş yükü var. Bizim personelimiz ve müdürlüklerimiz bu iş yükünün altında eziliyor. Gayrimenkul sektöründeki yoğun hareketlilik, inşaat yapımındaki bu yoğunlaşma bizim müdürlüklerimize de yansıyor. Yılda 7 milyon işlem yapmamızı ve yaklaşık da 20 milyon vatandaşın tapu dairelerine gelmesine sebep oluyor. Buna bizim personel desteği sağlayarak bu yükü azaltma imkanımız yok. Biz çareyi teknolojiyi daha çok kullanarak ‘bu yükü nasıl azaltırız’ diye bulmaya çalışıyoruz. Bizim iş yükümüz çok ciddi artmasına rağmen personel sayımız yıllar boyunca baktığımızda sabit kalıyor. Mevcut personelimizi bile korumakta zorlanıyoruz. Tapulardaki iş yükünden dolayı buradaki personellerinde ciddi olarak kaçışları var. Çok sevdiği mesleklerden kaçmak zorunda kalan arkadaşlar oluyor. Bunu önlemek için biz teknolojiyi kullanmaya çalışıyoruz. Vatandaşlarımız hep bürokrasiden şikayet ediyor. Ama biz bürokratlar da bürokrasiden şikayet eder durumdayız. İnşallah bunlar aşılır. Ülkemiz gelişiyor. İç ve dış sıkıntılarımız var. Coğrafyamız çok sıkıntılı bir coğrafya. Biz Allah rızası için çalışıyoruz ve sizlerden de bu çalışmayı bekliyorum. Sorunlarımız var, bunlar aşılmayacak sorunlar değil” dedi.

“TAPUDA ÖNCEDEN RÜŞVET VARDI, ŞİMDİ YOK”

Tapu Kadastro Müdürlüğü’nün çok ciddi mesafeler aldığının altını çizen Vali İbrahim Şahin, “10 yıl geriye doğru dönün, o günlerde yapılan istatistiklere bakın. En çok rüşvet alınan veya para ile iş dönen yerin başında geliyordu. Bugün Tapu Kadastro Müdürlüğü’nden hiç kimse bahsetmiyor. Bundan dolayı sizi kutluyorum. Bu çok önemli bir gelişmedir. Çünkü paraların olduğu yerde, bürokratların, memurların parayla meşgul oldukları ve paraya dokundukları yer son derece tehlikeli ve risklidir. Bir de bu sentetik uyuşturucular gibi alışkanlık yapıyor. Ondan dolayı Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü insanların zihnindeki bu olumsuz algıyı değiştirdi. Tam tersine dürüst, teknolojinin kullanıldığı bir yer oldu. Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü çok ciddi anlamda son 10-12 yılda diğer kurumlarla kıyaslandığında mesafe almış, öne çıkmış kurumlardan birisidir. Dışarıdan gözlendiğinde bu çok rahatlıkla gözleniyor” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Tapu ve Kadastro Genel Müdür Yardımcısı Kesimoğlu, Vali Şahin’e aslı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün arşivinde bulunan Sultan 1. Ahmet Tuğrası’nın kopyasını hediye etti.