Bursa’da tarihi ve doğal güzellikleri bünyesinde barındıran Eşrefiler Yetiştirme Yurdu’nun yıkılıp yerine huzurevi yapılacağını öğrenen mahalleli projeye tepki gösterdi.

Merkez Yıldırım ilçesine bağlı Mollaarap Mahallesi’nde, havuzu, ağaçları ve çiçekleriyle göz kamaştıran Eşrefiler Yetiştirme Yurdu’nun yıkılıp yerine huzurevi yapılacağını öğrenen mahalleli ayaklandı. Yaklaşık 50 vatandaşın katıldığı eyleme MHP Bursa Milletvekili Necati Özensoy, CHP Yıldırım İlçe Başkanı Güner Aklan, meclis üyeleri de destek verdi. İçerisinde yaklaşık 200 ağaç olan ve yekpare kenarlıklı sanat harikası bir havuz barındıran 20 dönümlük arazinin heba olmamasını isteyen mahalleli, huzurevi yapılmasına değil, böyle bir tarihi eserin yıkılmasına karşı olduğunu dile getirdi.

Mollaarap Mahallesi Muhtarı Elif Serbez, "Fevziye Parkı olarak bilinen bu yer, Osmanlı döneminden günümüze gelebilmiş son Bursa köşesidir. Giriş kapısı Osmanlı dönemine ait ve tescillidir. Osman Efendi’nin yazlık köşkünün bulunduğu alanda mevcut ağaç ve bitki çeşitleri Bursa’nın son kalan türlerini barındırıyor. Huzurevi projesi onay aşamasında olup, havuzun dahi binanın altında kaldığı ve ağaçların yok edileceği görülmektedir. Bursa’nın göbeğindeki bu yere yapılacak her türlü inşaata karşıyız. İnşaatın başlaması durumunda mahallece buraya gelip çadır kuracağız" diye konuştu.

Çocukluğunun bu mahallede geçtiğini ve her karışının tarih koktuğunu belirten Milletvekili Necati Özensoy ise, böyle tarihi bir bölgenin korunması gerektiğini, korumak için de sonuna kadar çalışacaklarını söyledi. Özensoy, huzurevinin Eşrefiler Yetiştirme Yurdu yerine başka bir yere yapılması gerektiğinin altını çizdi.