Şanlıurfa’da tarihi bir eve “Ecz. Berat Beran Konuk Evi” adı verildi. 200 yıllık geçmişi olan tarihi ev aslına uygun restore edilerek eczacıların hizmetine açıldı. Konuk evinin açılışını Şanlıurfalı eczacılar ve Berko İlaç yöneticileri bir araya gelerek kutladı. Toplum sağlığına katkıyı amaç edinen, hızlı büyüme grafiği ve inovatif ürünleriyle dikkat çeken Berko İlaç’ın kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Eczacı Berat Beran’ın isminin verildiği konuk evi tarihi bir değere sahip. Eski Şanlıurfa taşlarından yapılan 200 yıllık avlulu ev, Şanlıurfa Eczacılar Odası’nın katkılarıyla aslına uygun restore edilerek eczacıların hizmetine açıldı. Konuk evi odalarının yörenin geleneksel tarzına uygun dekore edilmesine ise Berko İlaç katkıda bulundu. “27. Bölge Şanlıurfa Eczacı Odası Ecz. Berat Beran Konuk Evi” adıyla faaliyete geçen konuk evinin altı odası ve iki toplantı salonu bulunuyor.

Konuk evinin açılışı, Berko İlaç Yönetim Kurulu Başkanı Ecz. Berat Beran, Berko İlaç Yönetim Kurulu Üyesi ve Kurumsal İletişim Direktörü Eylem Beran, 27. Bölge Şanlıurfa Ecz. Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ecz. Mahmut Dolap ve Şanlıurfa eczacılarının katılımıyla gerçekleşen yemekli ve müzikli bir gece ile kutlandı. Konuk evine Ecz. Berat Beran isminin verilme nedenini Şanlıurfa Eczacı Odası Yönetim Kurulu Başkanı Eczacı Mahmut Dolap şöyle açıkladı: “Eczacı Berat Bey bizim bölgeden çıkmış mesleğinde zirve yapmış bir meslektaşımızdır. Kendisini her zaman takdir ediyoruz. Serbest eczacılıktan başlayarak ilaç üretimine kadar gitmiş, bu bölgeye hizmet etmiş bir eczacı olduğu için ve başarılarından dolayı konuk evine kendisinin ismini vermeyi uygun gördük.”

Berko İlaç Yönetim Kurulu Başkanı Eczacı Berat Beran ise, Şanlıurfalı eczacı arkadaşlarının bu jestinden dolayı çok duygulandığını belirterek “Ben, bölgede yetişmiş bir eczacıyım. Berko İlaç olarak gelinen noktada hiçbir zaman meslektaşlarımın katkısını unutmuş değilim. Başarımı, eczane eczacılığını iyi bilmeme ve eczacı arkadaşlarımla sürekli bir arada olmama borçluyum. Ayrıca Şanlıurfalı eczacıların bölgede kurmuş olduğu bir üretim tesisi mevcut. Çok modern ve çağımız teknolojilerine uygun olan bu tesiste ekstre çıkarılıyor. Berko İlaç’ın önümüzdeki dönem piyasaya sunulacak yeni ürünün ekstresini bu üretim tesisinden temin etme kararını aldık. Bu vesileyle de bölgeye katkı sağlayacağımız için çok mutluyuz” şeklinde konuştu.