ANTALYA (AA) - Manavgat'ta, iki ayrı işçi grubu arasında çıkan kavgaya sinirlenen mahalle sakinleri Suriyeli göçmenlerin kaldığı  4 ev ile 2 minibüse zarar verdi.

Edinilen bilgilere göre; Taşağıl Mahallesi'nde, Şanlıurfalı tarım işçilerini taşıyan bir minibüsten hareket halindeyken merdiven düştü. Bu sırada arkadan gelen Beşkonaklı işçileri taşıyan minibüs düşen merdiven yüzünden kaza yapmaktan son anda kurtuldu. Bu nedenle işçiler arasında başlayan tartışma, kavgaya dönüştü. Kavgada her iki taraftan 5 kişi yaralandı. Beşkonaklı işçilerden Şaban Çınar, (22), Ferhat Kızgın (15), Menekşe Çınar (50),  Elif Fakir (52) Serik Devlet Hastanesine, Şanlıurfalı işçi Fesih Öztop (21) ise Manavgat Devlet Hastanesine kaldırıldı. Yaralılar, hastanedeki tedavilerinin ardından taburcu edildi.

 Olayın duyulması üzerine Taşağıl'da toplanan Beşkonak ve Taşağıl mahallesi sakinleri, kavga edenlerin Suriyeli işçiler olduğunu ileri sürerek, bu işçilerin evlerine saldırdı. Olayda 4 ev ile 2 minibüse zararar verildi. Bölgeye gelen Jandarma ekipleri mahalle sakinlerini sakinleştirerek bölgeden uzaklaştırdı. Jandarma ekiplerinin uyarısı üzerine olayın yanlış anlaşılmadan kaynaklandığı ortaya çıktı.  

Kavganın yaşandığı mahalleye gelen Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen ve İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ufuk Aruk, vatandaşları tahriklere gelmemeleri konusunda uyardı.

Mahalle sakinleri, bölgeye gelen çok sayıdaki göçmen nedeniyle sorun yaşadıklarını belirttiler.