KIRŞEHİR (AA) - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının geleneksel hale getirdiği "Tarım ve İnsan" konulu fotoğraf yarışmasında dereceye giren fotoğraflar, Kırşehir'de sergilendi.

Halkın yoğun olarak tercih ettiği Yeraltı Çarşısı'nda açılan ve 7 yıldır yapılan "tarım ve insan" temalı amatör fotoğraf yarışmalarında dereceye giren fotoğrafların yer aldığı sergi görenlere nostalji yaşatıyor.

Kırşehir Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kenan Şahin, açılışta yaptığı konuşmada, serginin geçmişten bugüne tarım ve hayvancılık sektöründe yaşanan gelişmeleri göz önüne serdiğini ifade etti.

Bir hafta açık kalacak sergide 45 ödüllü fotoğrafın sergilendiğini belirten Şahin, şöyle konuştu:

"Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız 7 yıldır farkındalık oluşturma adına Türkiye genelinde tarımla ilgili ödüllü amatör fotoğraf yarışmaları açıyor. Çok ciddi manada bir farkındalık oluşturan fotoğraflar çekiliyor. Bu resimlerle geçmişten günümüze tarım ve hayvancılıktaki faaliyetler ve gelişmeler sergileniyor. Geçmişle geleceğe bir köprü kuruyor. Köy tarzı çiftçiliği, çiftçilerin çalışmalarını, modern çiftlikler ve tarım sektörünün gelişimini anlatıyor. Türkiye tarımında geçmişin izlerini ve bugününü gösteriyor. Geçmişle geleceğin harmanının yapılması, tarım ve hayvancılıkta gelinen noktanın gösterilmesini amaçlayan sergimize vatandaşlarımız yoğun ilgi gösteriyor. Sergide Türkiye'nin bir çok ilinden gelen 45 resim var."

Yeraltı Çarşısı'na alışveriş için gelenlerin yoğun ilgi gösterdiği sergiyi ziyaret edenler hatıra fotoğrafları çektiriyor.